Nyaralás kamasszal? Így érezhetitek jól magatokat mindannyian!

A kamaszkor nem a legegyszerűbb időszak az ember életében, és persze a szülőknek sincs ilyenkor könnyű dolguk. Különösen igaz ez akkor, ha a családi nyaralás tervezgetéséről van szó. Nem szeretnéd, ha a kamasz gyermeked orrát lógatva, unottan ülné végig az egész vakációt, te pedig emiatt pihenés helyett idegeskednél? A megoldás egyszerűbb, mint gondolod!

Engedd szabadon kikapcsolódni

Talán emlékszel még, mennyire felháborodtál, amikor kamaszként óriási fejeseket és bombákat ugrálva rád szóltak a medence körül fekvő felnőttek, hogy ne fröcsköld őket. Alighanem most már te is szívesebben csatlakozol hozzájuk, és éppúgy bosszant az oda-odadobott pöttyös labda, mint annak idején őket. Hogy senkinek se kelljen lemondania a számára élvezetet nyújtó időtöltésről, érdemes olyan úti célt választanod, ahol esetleg külön kamaszmedencével várják a fiatalokat. Itt kedvükre ugrálhatnak, míg a felnőttek kicsit távolabb nyugodtan pihenhetnek, sütkérezhetnek.

Kényeztető programok

A kamaszok épp abban az életkorban vannak, amikor elkezdenek jobban odafigyelni a külsejükre. Gondosan megválogatják a ruháikat, a lányok próbálgatják a sminktermékeket, a fiúk megtanulnak borotválkozni. Sajnos azonban ez az időszak az arcbőr állapotának szempontjából cseppet sem egyszerű: ki ne emlékezne arra, amikor épp egy fontos buli előtt jött elő egy hatalmas pattanás? Éppen ezét nem gond, ha a választott szállás erre is megoldást kínál, szerencsére már vannak olyan helyek, ahol külön kamaszok számára kialakított arckezeléssel várják a fiatalokat, akik így friss, ragyogó bőrrel térhetnek haza a nyaralásból.

Az egészség is fontos

A beauty-kezelések mellet nem árt, ha a gyerekek egészségére is odafigyelünk a nyaralás alatt. Bizonyos helyeken különböző állapotfelméréseken is részt vehetnek a vendégek, ahol a vizsgálatokat követően avatott szakemberek látnak el titeket tanácsokkal. Ez nem csak izgalmas, de hasznos időtöltést is jelent a nyaralás alatt. Igen nagy népszerűségnek örvendenek például mostanában a szülők körében az úgynevezett "kalciumos kezelések", amelyek jó hatással vannak a fiatalok növésben lévő csontjaira. Az ilyen módon bevitt kalcium ráadásul segít megtartani a test ph-jának egyensúlyát és még az idegi feszültséget is csökkenti.

Le az unalommal!

Persze nincs az a kamasz, aki ne unná meg a napon ejtőzést vagy a labdázást néhány óra után. Számukra nem árt, ha már az utazás előtt kinézel néhány programot, vagy olyan úti célt választasz, ahol sportolási vagy kirándulási lehetőségek közül is választhatnak. Egy családi biciklitúra remek ötlet lehet, de ha egy picit extrémebb dologra vágynátok, akkor akár már belföldön is kipróbálhatjátok a segwayt, amelynek biztosan egy kamasz sem tud ellenállni.

Minden egy helyen! (x)

Ha tényleg azt szeretnéd, hogy az egész család jól érezze magát a nyaralás alatt, akkor a Hévízi Naturmed Hotel Carbonánál keresve sem találhatsz jobbat! Itt minden megvan, amitől még a fiatalok is jól érezhetik magukat; a kamaszmedencétől kezdve a személyre szabott beauty kezeléseken és állapotfelméréseken át a legkülönbözőbb sportolási és kikapcsolódási formákig. A hotel szolgáltatásai között megtalálható az oly népszerű kalcium kezelés is, valamint a 18 év alattiakat ingyenes sókamra is várja, amely nyáron is hatalmas felüdülést jelenthet a légúti problémákkal küzdőknek.

Oldalak