6 ok, amiért még az idén látnod kell Athént!

Már tavasszal is a kellemes nyárba csöppenhetsz, ha elrepülsz Athénba. Ez a csodás város egy remek csajos hétvégének vagy romantikus páros utazásnak sem utolsó, de a nyüzsgő éjszakai élet, a végeláthatatlan bevásárlóutcák és a csodás strandok is nagyon csábítóak. (x)

Tavasszal is nyár Athénban

Ha szeretnél biztosra menni az időjárást illetően, akkor Athénban nem fogsz csalódni. A görög fővárosba már áprilistól nyári meleg fogad, sőt májustól a tenger is fürödhető. Ráadásul ilyenkor még a helyi fiatalok is a városban tartózkodnak, nem úgy, mint nyáron, amikor gyakorlatilag csak turistákkal lehet találkozni a görög fővárosban.

Egy bulis csajos hétvége

Budapestről Athén csupán két órányi repülőútra fekszik, így akár egy hosszú hétvégébe is belefér megannyi program. Ha csajos hétvégét terveztek, akkor szenteljetek egy napot a városnézésnek, majd indulhat a buli a Plaka vagy a Psiri negyedben. Másnap jöhet egy kis strandolás valamelyik közeli szigeten, ahonnan sötétedés után visszatérhettek az athéni megadiszkók egyikébe: jelenleg a legmenőbb DJ-k a GazArte és a Technopolis komplexumokban játszanak.

Érintetlen szigetek

Az Athén körüli szigetek különleges élményt nyújtanak színes házacskáikkal, érintetlen partszakaszaikkal, ráadásul ezt a mesevilágot többnyire csak a helyiek ismerik, így nem kell tartani a turistaáradattól sem. Poros, Paxos és Hydra szigeteken nem igen van autóközlekedés, de kényelmesen bejárhatók robogóval, kerékpárral vagy éppen lóval és szamárral. Ha a barátnőiddel érkezel, akkor irány a strand, ha a pasiddal, akkor kötelező a girbe-gurba utcákon való romantikus séta.

Napimádóknak irány Aegina

A legközelebbi sziget, Aegina csak pár percnyi hajóútra van az athéni kikötőtől. Csodás türkiz színű vízzel, lassan mélyülő homokos strandokkal és sziklás öblökkel várja a fővárosból érkezőket. Barnulás közben ne hagyjátok ki a sziget legfőbb csemegéinek számító, helyben termelt fügét és pisztáciát. A kompkikötő mellett, a sétányon számtalan bár és kávézó található, amelyek teraszán jól lehet ismerkedni az athéni fiatalokkal, akik imádják a szigetet.

A legszebb szelfi Dél-Európában

Bár a legtöbben az Akropoliszról fényképezik a várost, a legszebb fotókat a Mount Lycabettus zöldellő fái közül készíthetjük, az Athén fölé magasodó hegyről ugyanis gyönyörű a kilátás. Ha szeretnétek a fehér házakkal teli várost egy csodás szelfin, akkor irány a hegy. Nem kell félni a hegymászástól, pár euróért a helyi siklón is felmehettek.

Vásárlási üzemmód kötelező

Görögország az egyik legolcsóbb mediterrán állam, így nem maradhat ki a shopping sem a programból. Az Ermou sétálóutcán főként a nemzetközi ruházati láncok és a görög designerboltok drágább kínálatából válogathattok, míg az Athinason megjelenik a helyi utcai árusok kínálata is. A legjobb táskákat és cipőket, bőrárukat viszont az Aeolou és Agios Markos utcákon lehet kapni. Ha megéheztetek, akkor irány egy étterem: a mindenki által ismert gírosz, muszaka, szuvlaki trión túl érdemes a tenger gyümölcseit is megkóstolni, hiszen itt minden friss alapanyagokból készül.

Ha máris kedvet kaptál az utazáshoz, még több csúcs nyári úti célért kattints ide!

Szólj hozzá Te is!