Ez komoly? Ennyi csapadék várható idén nyáron

Nyáron odavagyunk a friss eső illatáért, és mivel random módon érkeznek záporok, zivatarok, hozzá vagyunk szokva a csapadékhoz. Viszont nagyon nem mindegy, mennyi esik. Előrejelzés.

Nyári csapadék - előrejelzés

Azt már megírtuk, milyen lesz a szezon időjárása, most pedig annak néztünk utána, mennyi csapadék várható a nyári időszakban. Ez az évszak a hirtelen, rövid ideig tartó záporokról, viharos zivatarokról híres, de egyáltalán nem mindegy, mennyi az annyi. Az AccuWeather segítségével és adataival bemutatjuk, mit ígér a korai előrejelzés a következő hónapokra eső terén.

Száraz lesz a szezon

Az AccuWeather három hónapos előrejelzése alapján az idei nyár száraznak ígérkezik, csupán elvétve - egy-két napra - mutatnak csapadékot a jelenlegi adatok. Persze minden változhat, de ha így maradna, kellemes szezonnak néznénk elébe.

Kánikula ritkán, inkább kellemesen meleg

Az előrejelzésből az is kiderül, hogy kánikula ritkán lesz, 30 fok körüli hőmérsékletet csupán egy-két napra ír az oldal. Az átlag csúcs még júliusban is "csak" 27-28 fok körül alakul. Nyilván ez sem hideg, de a tipikus forróság egyelőre nincs a levegőben.

Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak