Minden átverés? Durva kritikákat kaptak a világ nagy nevezetességei

A legtöbben el vagyunk ájulva a világ legszebb nevezetességeitől, azonban a valóság sokszor kevésbé élménydús, mint a képzelet... Turisták vallottak.

Stonehenge: "csak sziklák"

A Stonehenge egy történelem előtti csoda vagy csupán hatalmas köveket takar egy kupacban? A világ leghíresebb nevezetességeiben általában mindenki gyönyörködik, azonban vannak olyan turisták, akik élőben egyáltalán nem ájultak el a látványtól. A TripAdvisor nevű portálon a vélemények között többek között olyan negatív kritikák is olvashatók, mint "csak sziklák", és "egy fillért sem ér meg... drága meglátogatni, ráadásul messziről is épp olyan érdekes, mint közelről, és ingyen van".

Eiffel-torony: "csak egy nagy fémdarab"

Milliók látogatják meg Párizs egyik jelképét évente, de az Eiffel-torony bizony nem mindenkit nyűgöz le annyira. A kemény kritikusok szerint például egyáltalán nem különleges, az egyik véleményíró pedig elég kemény szavakkal illette: "csak egy nagy fémdarab, a túra közben végig azt kívántam, bár összedőlne és rám esne, akkor legalább véget érne...".

A gízai piramisok: "semmittevésért elég drága"

Azt gondolnánk, hogy az ókori egyiptomi uralkodók síremlékei olyan valamik, amiket az ember szívesen látogatna meg. A tapasztalatból beszélők azonban nincsenek túl jó véleménnyel a gízai piramisokról. "Nagyon rossz élmény volt... semmittevésért elég drága mulatság. Nincs különösebben látnivaló...".

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotók: Thesun.co.uk

Oldalak

Szólj hozzá Te is!