Napi időjárás: napsütés várható, ám riasztást is kiadott az OMSZ

Vége a mínuszoknak, igazi jó időre ébredhetünk.

Köddel indul a nap

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a sűrű köd miatt figyelmeztetést adott ki Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és tolna megyére. Bár a nappali órákban fokozatosan feloszlik a köd, szerda este ismét romlanak a látási viszonyok, főleg a Dél-Dunántúlon és a Duna vonalától keletre.

Szerdán a köd és a rétegfelhőzet csak lassan oszlik majd fel, azonban ezután az ország nagyrészén több órára kisüt a nap, csapadék pedig sehol sem várható. A szél is mérsékelt lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet a napos területeken 12 és 19 fok között alakul, a tartósabban felhős, ködös tájakon azonban hűvösebb lehet. Kellemes, kora tavaszias idő várható tehát, ami egészen szombatig marad, ekkor viszont északnyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik majd széllel, elszórtan záporesővel.

Olyan hideghullám tört be az USA déli államába, mely szinte példa nélküli. Az elmúlt napokban -25 Celsius-fokos hőmérsékletet is mértek, ami rendkívülinek számít Texasban.

Leadfotó, fotó: 123rf

Oldalak