Hidegfronttal indul a hét, de valódi meglepetést a folytatás tartogat

Keddtől nem úgy alakul majd az időjárásunk, ahogy azt gondolnánk.

Enyhe hidegfront után idilli strandidő

Hazánkat enyhe hidegfront érte el, mely a mai napon még érezteti a hatását, azonban a hét további részében kifejezetten kellemes, napos strandidőre van kilátás csapadék nélkül - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Azt írják, ma a front mögött sok napsütésre van kilátás, legfeljebb kezdetben északkeleten alakulhat ki zápor, esetleg zivatar. Helyenként élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul.

Kedden országszerte napos időre számíthatunk, csapadék sehol nem valószínű. A légmozgás nem lesz jelentős, gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban 13-19, délután 29-35 fokot mérhetünk.

Szerdán egy gyenge hidegfront miatt a napos időt átmenetileg gomolyfelhők zavarhatják meg, melyekből elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak főként a nyugati határ közelében és északon. Az élénk, helyenként erős északnyugati szélben 28 és 34 fok közé melegedhet a levegő.

Csütörtökön egy-két fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés, 26-32 fokos maximumokat mérhetünk. Túlnyomóan napos, száraz időnk lesz, legfeljebb élénk széllel. Pénteken sok napsütés és meleg idő ígérkezik. Esni sehol nem fog, és a szél is mérsékelt marad.

Fotó: 123rf

Oldalak