Mi a jó házasság titka?

Biztos, hogy a kérdés rengeteg embert foglalkoztat. S bizony kevesen tudják rá a választ. Pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok.

Persze még mindig nincsenek titkos receptek, amit ha követünk és betartunk, akkor megkapjuk a sírig tartó örök szerelem titkát. Hiszen a legtöbb szakértő szerint nincsen sírig tartó örök szerelem, állítólag a legnagyobb szerelmek is kihűlnek három év után. Recept tehát nincs, ellenben vannak olyan hasznos praktikák és tippek, amire, ha figyelsz, akkor a legtöbbet hozhatod ki a házasságodból.

Íme 5 tipp, hogyan lehet még jobb a házasságod:

  1. Szakértők szerint már a párválasztásnál sok minden eldől. Tehát fontos, hogy okosan válasszunk. Ugyanis az őrjítő, rózsaszín felhős, lila ködös érzések – mint fentebb arról már szó volt – három év után elmúlhatnak, így, ha a két embernek nincs közös témája, másképp gondolkodnak, különböznek céljaik, az bizony idővel keserű felismerésre vezethet.
  2. Meg kell bíznod benne. Sokszor mondják, s már-már elcsépeltnek is tűnik, de minden kapcsolat – pláne a házasság - egyik legfontosabb pillére a bizalom. Ha ez valamiért meginog, akkor nagyon nehéz visszaszerezni. Bízz meg a társadban, ha probléma van beszéljétek meg inkább.
  3. Elengedhetetlen a tolerancia és a türelem. Persze nyilván vannak határok, nem kell nekünk mindent tolerálni, de tény egy házasság fenntartásához nagyon sok erőre, türelemre és megértésre van szükség.
  4. Veszekedjetek, de ne akarj mindig nyerni! Családterapeuták szerint soha nem jó, ha magunkban tartjuk érzéseinket, véleményünket egy adott problémával kapcsolatban, hiszen félő, hogy ha túl sokáig temetjük el haragunkat, az a végén robbanni fog, s minden bizonnyal nagyot szól majd. Ennek eredménye akár válás is lehet, hogy ezt elkerüljük fontos, hogy mindig mindent beszéljünk meg, bármilyen bagatellnek is tűnik elsőre a dolog.
  5. Szokták mondani, a szex nagyon fontos. Habár ez is klisé, de igaz. A legtöbb pár esetében ahogy telnek az évek úgy válik egyre nagyobb rutinná a szerelmi együttlét, viszont rajunk múlik, hogy teret adunk-e a lustaságnak a kényelemnek vagy próbáljuk fenntartani a szexuális vonzalmat és vágyat Szakértők szerint segíthet a szexuális élet felpezsdítésén, ha nyíltan kommunikálunk vágyainkról, elképzeléseinkről, vagy esetleges problémáinkról.

Az RTL Klub AZ ÉV HOTELE című televíziós műsor legutóbbi szereplői, Margó és Sándor tipikus példája a jó házasságnak. Na persze ne higgyétek, hogy nekik egyszerűen ment és megy a házasságuk.

Margó és Sándor tavaly, a huszonötödik házassági évfordulójukon megígérték egymásnak, hogy ezentúl minden évben ellátogatnak hazánk azon városaiba, ahol eddig még soha nem jártak. Így utaznak el először Sopronba, majd egy pár tucatnyi lakossal rendelkező kis zalai faluba, Gosztolára. Vajon, hogy érzi majd magát a házaspár, milyen programokon vesznek részt, és mit szólnak majd az általuk tesztelt két szállodához? Ha kíváncsi vagy az Észak-dunántúli régió újabb két hotelére, akkor mindenképpen nézd meg az adást vasárnap 12:00–kor az RTL Klub- on.

Két újabb hotel indul AZ ÉV HOTELE címért az észak-dunántúli régióban!

Vasárnaptól erre a két hotelre szavazhatsz majd:

Hotel Lővér***Superior

A szálloda az ország nyugati kapujában Sopronban, annak is egyik legszebb, legelőkelőbb üdülőnegyedében, a Lövérekben, fenyvesek, tölgyesek és gesztenyések között található. A város központjától 4 km-re fekvő hotel wellness részlegén pezsgőfürdő, úszómedence, szauna és modern fittness központ áll a vendégek rendelkezésére. A hotel kiváló fekvésének köszönhetően a közeli sétányok, a futópályák, a sport-, és teniszpályák is rengeteg programlehetőséget kínálnak az aktív kikapcsolódást kedvelőknek. A Hotel Lővér***superior igazi családias hangulatú szálloda. A tulajdonos és felsége hosszú évtizedekkel ezelőtt Budapestről költözött el Sopronba, hogy a lehető legjobb tudásuk szerint üzemeltessék a szállodát. Azt mondják, ahhoz, hogy egy hely jól tudjon működni nagyon fontos a személyes jelenlét és a jó kapcsolat a munkavállalókkal. Nem véletlen, hogy a szállodában nagyon kedves, több éve itt dolgozó személyzettel találkozik az ember.

További részletek: https://www.hotellover.hu/

Gosztola Gyöngye Spa és Élményhotel

A hotel Magyarország egyik legkisebb falujában, Gosztolán található. A szálloda kifejezetten jó választás lehet azoknak, akik szeretik a családias hangulatot, a csendet, a friss levegőt és a természetet, hiszen a településen csupán 16 fő él. A 19 éve működő élményhotel a szlovén, horvát és osztrák határ közelében számos programlehetőséget kínál: gyógyfürdők, kerékpártúrák, várak, orchideakert, csokigyár, erdei kisvasút, horgásztavak, Szent György energiavonalak. Ha viszont a szálloda falain belül, vagy a közvetlen környezetében pihenne valaki, akkor is megtalálja a számításait, hiszen a hotelhez wellness részleg is tartozik. Az erdőre néző fedett, mediterrán uszoda csodálatos kilátást biztosit a közeli fenyvesre. A külső pezsgőfürdő és élménymedence mellett érdemes kipróbálni a Feng shui kertet, ahol szalonnasütő, függőágy, kerti tó, fűszernövény spirál és Kneipp taposó segít az ellazulásban.

További részletek: https://wellnesshotel-gosztola.hu/

Szavazz vasárnaptól megint és nyerd meg Te a kisorsolt wellness hétvégék egyikét!

A két hotel valamelyikére tehát Te is szavazhatsz a most vasárnapi adás kezdetétől egy héten át a www.facebook.com/azevhotele oldalon. Ezzel nyerhetsz egy wellness hétvégét, abba a hotelbe, ahova voksodat leadtad. Ne feledd, az észak-dunántúli régióból csak a legjobb hotel kerülhet majd be 2019 januárban AZ ÉV HOTELE döntőjébe. Hogy melyik lesz, az a Te szavazatodon is múlik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!