Megdöbbentő adatok: Nem találnád ki, melyek a legveszélyesebb útjaink!

Megmutatjuk, hol a legbiztonságosabb közlekedni.

Sok a baleset

Noha Európa elég jól áll modern utakkal, még mindig igen sok a baleset kontinensszerte: egy EU-s, 2018-as adat szerint egy évben 25 100 halálos baleset történik a közutakon. Biztonságos országok azonban szerencsére vannak, csak nem épp a közelünkben.

Biztonságos közlekedés

Az egymillió lakosra eső halálesetek számát nézve az Egyesült Királyságban a legbiztonságosabb közlekedni. A második helyen Dánia áll, ezt követi Írország, Hollandia és Svédország. De hogy hogyan tudnak ezek az országok a legjobbak lenni? A válasz egyszerű: állampolgárai fegyelmezettek és az autóparkjuk is korszerű.

Utolsó helyen

Hihetetlen javulást mutat Görögország, amely Litvánia és Portugália mellett az elmúlt 10 évben biztonságban sokat fejlődött, a közúti balesetek száma ott például majdnem a felére csökkent. Nem úgy, mint keleti szomszédunkban, Romániában, ahol 96 volt a halálos balesetek száma, míg az Egyesült Királyságban "csupán" 28. A rangsor sereghajtói között ott van Bulgária, Lettország, Horvátország és Lengyelország is, és az egymillió lakosra vetített EU-jelentés szerint a tavalyi 64 halálos közúti balesettel Magyarország is az utolsó harmadban áll.

Azt is eláruljuk, hol milyen minőségű az út.

Fotók: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!