Utazás

Talált tárgyak tárháza: rengeteg bizarr dolgot hagytak idén a magyar vonatokon

Az idén is többezer a vonaton, állomáson elhagyott tárgy került elő. Volt, aki az ütvefúrójáról feledkezett meg, és ez még nem minden…

Meglepő tárgyakat hagytak el idén a vonatokon

Az idén mintegy 7500, a vonatokon vagy vasútállomásokon elveszített talált tárgyat adtak le a vasúttársaságnak, ezekből több mint négyezer került vissza a gazdájához – számolt be a Mávinform. A közlemény szerint a vonatokon és állomásépületekben többnyire telefonokat, pénztárcát, bankkártyát, kistáskákat, hátizsákokat, tornazsákokat, bőröndöt, iratokat, okmányokat, könyveket, ruhaneműt, szemüveget, esernyőt, kulacsot és bizsukat felejtenek az utasok. Az idén a talált tárgyak között a MÁV közlése alapján azonban akadt hegedű, gitár, ütvefúró, roller és okosóra is. A nagyobb elveszített és megtalált készpénzösszegek általában néhány tízezer forint körül mozognak.

Abban az esetben, ha a leadott tárgy tulajdonosa nem azonosítható, a tárgyat az állomáson általában 90 napig őrzik. Az elveszett tárgy átvételének feltétele, hogy az utas a jellemzők megadása mellett egyértelműen be tudja azonosítani, hogy az övé. Amennyiben a pénzösszeget is tartalmazó tárgyért 1-2 napon belül nem jelentkezik tulajdonosa, akkor a pénzt nyilvántartásba veszi a vasúttársaság. A pénz, amit nem keresnek, vagy azért nem lehet visszaadni, mert az utas elérhetősége nem azonosítható, a hatályos Polgári Törvénykönyv alapján az államhoz kerül – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Az elveszett tárgyakkal kapcsolatban a MÁVDIREKT központi számán (+36 1 3494949) lehet érdeklődni telefonon.

50 éve történt a valaha volt egyik legsúlyosabb repülőgépszerencsétlenség. Egyetlen embernek csodával határos módon sikerült túlélnie a balesetet.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A halálos betegségben szenvedő egykori ügyvéd állapota drasztikusan romlik, Karsai Dániel mégsem gondol arra, hogy feladja a küzdelmet.
Utazás
Nem árt képben lenni, hogy milyen változások vannak a Balatonnál. Bár most még túl kell lendülnünk egy hidegfronton, de utána indul lassan a szezon.
Sztárok
II. Erzsébetről mindenki tudta, hogy rendkívüli személyiség, egyedülálló vezető, valamint a hazája iránti odaadás és szeretet jelképe volt, ám arra csak kevesen kaptak rálátást, hogyan viselkedett a...