Március 25-én női sínap Obertauernben

Egyre fontosabbnak tartják a legmenőbb osztrák síparadicsomok, hogy külön programokat találjanak ki a síelő nőknek. Erről Tallós Rita színésznő beszélt portálunknak.

Ha körülnézünk az ismert síhelyek pályáin feltűnően sok a nő. Évtizedekkel ezelőtt nem volt ez feltétlenül jellemző, de a mai modern családok minden tagja természetesnek tartja, hogy a gyermeknevelésben továbbra is döntő szerepet vállaló édesanyák ki tudjanak kapcsolódni, ha már elmennek síelni.

Különleges programok Mona Maier támogatásával

A leghóbiztosabb osztrák síparadicsom, Obertauern idegenforgalmi vezető-helyettese is nő, a híres osztrák olimpiai bajnok síelő, Herman „Herminator” Maier testvére, Mona Maier. Vezetésével évek alatt különleges programokat dolgoztak ki a vakációzó hölgyek számára. ”Úgy véljük a mai nőnek természetes igénye mutatkozik arra, hogy teljes értékű pihenésben részesüljön, amikor síszabadságra utazik. Ezért kínálunk például speciális gyermekmegőrzőket” – mondja az idegenforgalmi szakember.

A legtiszteletre méltóbb talán, hogy támogatják a mellrák elleni harcot és rendszeresen meghívnak olyan hölgyeket, akik átestek a betegségen, s felépültek. Példát mutatnak életigenlésből, küzdeni akarásból.

Közéjük tartozik a magyar rendező-színésznő Tallós Rita is, aki immár tíz év óta egészséges, de ő is keresztül küzdötte magát a pokolba vezető úton. Igazán megható volt látni, amikor a Femcafé.hu kamerája előtt találkozott a program kitervelője, Mona és a felgyógyult magyar sztár, Rita, aki remek formában síelt. Edzettségi állapotára jellemző, hogy nem sokkal korábban tért haza az RTL forgatásáról Kolumbiából. „Obertauern elvarázsolt, mert egészen káprázatosak a pályák, mindig hatalmas és természetes hó van, ráadásul a nőket nagyon megbecsülik” – mondta.

Március végén női sportolóink is sílécre szállnak

A Mona Maier által vezetett csapat ebben a szezonban utoljára március 25-én, szombaton trombitálja egybe az érdeklődő nőket, s nemcsak Ausztriából. Jégbe vájt bárasztalokon a hütték mellett egy pohárral a kézben búcsúztatják a szezont, de ki lehet próbálni a legújabb sífelszereléseket is, amiket a hölgyek kedvezménnyel vásárolhatnak meg. Ráadásul ismert női sportolók jelennek meg, akikkel néhány órát siklani is lehet majd az érdeklődőknek.

leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Sztárok
Gyurta Dániel öccse, Gyurta Gergely is elismert sportoló, világ- és Európa-bajnoki bronzérmes úszó.
Sztárok
A hétfői RTL Reggeli egyik témája a mesterséges intelligencia volt, amiről a műsorvezetők Tóth Szabival beszélgettek.
Fashion&Beauty
Már javában elstartolt az esküvői szezon, éppen emiatt érdemes felkészülni ezekre az eseményekre.