Immár akkor is utazhatsz Máltára, ha Sinopharmmal oltottak - mutatjuk a részleteket

Ennek feltétele, hogy a harmadik, úgynevezett emlékeztető oltásod Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Jansen legyen.

Jó, ha erről tudsz, mielőtt Máltára utazol

Immáron azok is szabadon utazhatnak Máltára, akik az első két alkalommal a WHO által elfogadott koronavírus elleni védőoltások valamelyiként (például Sinopharm) kapták, majd a harmadik, emlékeztető oltásuk az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által elfogadott négy vakcina (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Jansen) valamelyikével történt. Az ismétlő oltásra 14 nappal a Máltára érkezés előtt kell sort keríteni - írja a 24.hu a Máltai Idegenforgalmi Hivatal közleményére hivatkozva.

A lap azt írja, a máltai Egészségügyi Hatóságok legutóbbi tájékoztatása szerint a következő vakcinakombinációkkal korlátozások, vagyis kötelező karantén, továbbá PCR-teszt nélkül lehet Máltára utazni minden 12. életévét betöltött utazónak, feltéve, hogy az alábbi feltételek egyikének több mint 14 napja eleget tesznek:

  • Az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikével vannak teljesen beoltva (a Jansen esetében 1, a másik 3 oltóanyag esetében 2 dózissal) és erről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • felgyógyultak Covid 19 fertőzésből (regisztráltan) és azóta már 1 adagot megkaptak az EMA által jóváhagyott 4 vakcina valamelyikéből és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek, vagy
  • először a WHO által jóváhagyott vakcinák valamelyikével oltották be teljesen (megkapta mindkét szükséges dózist) és azóta megkapta az ismétlő (3.) oltást is, mely oltás az EMA által elfogadott 4 oltóanyag valamelyikével történt (pl. 2 Sinopharm után 1 Pfizer) és mindezekről EU digitális Covid Igazolvánnyal rendelkeznek.

Ez azonban még nem minden, fontos feltétel az is, hogy aki Máltára utazik, az azt megelőző 14 napban ne látogasson olyan országba, ami az úgynevezett "sötétvörös listán" szerepel.

Fotó: 123rf

A járvány 4. hullámában egyre több az olyan gyermekbeteg, aki ellátásra szorul.

Leadfotó: 123rf

Oldalak