Tanulni a nyaralás alatt? Itt biztosan nem fog gondot okozni!

Az angolnyelv ismerete egyre inkább nélkülözhetetlen; az internet vagy a mobil használatakor, az éttermekben és utazáskor. De melyik helyszínt válasszuk a nyelvtanuláshoz? Miért éppen Máltát? (x)

A sokszínű Málta

Málta egyike a kevés valóban kétnyelvű országoknak. A máltai nyelv egy sémi eredetű, latin betűkkel írt nyelv, számos olasz, francia és angol jövevényszóval és ugyanúgy az EU hivatalos nyelve, mint a magyar. Az ország második anyanyelve az angol. A szigetek az angol örökséget egy sorsfordulatnak és 160 évnyi történelemnek köszönhetik. Korábbi angol gyarmatként és jelenleg is a Brit Nemzetközösség tagjaként Málta alkalmazkodott az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, az Egyesült Államokban és Kanadában elfogadott magas szintű elvárásokhoz, s ezáltal a sziget az angoltanulás egyik legelőnyösebb és legelterjedtebb helyszíne.

Nyelvoktatás

A szigeteken közel 40 nyelviskola várja az angolul tanulni vágyókat. Működésüket szigorúan szabályozzák és ellenőrzik, hogy az elégedett diákok évről–évre visszatérjenek a szigetekre. Közülük is a legmagasabb színvonalat biztosítók alkotják a máltai angol nyelviskolák szövetségét, a FELTOM-ot (Federation of English Language Teaching Organisations Malta), ami garancia a minőségi nyelvoktatásra. A GV Malta jó példája a magas színvonalú angol oktatásra specializálódott iskoláknak. A kiváló minősítésű nyelviskolában több mint 20 éve a legjobb nyelvtanárok, minimum heti 20 órában oktatnak angolt 4 éves korcsoporttól felnőttekig, minden korosztály számára. Kezdőtől a nyelvvizsga előkészítőn át, az üzleti nyelvig, egyéni, mini és kiscsoportos oktatásra is van lehetőség.

Családi kurzusaiknak köszönhetően az egész család egyszerre tanulhat angolul (mindenki a korának és tudásszintjének megfelelő csoportban) és szervezhet közös programokat, kirándulásokat az iskolában tanuló más családokkal, baráti társaságokkal. Mint a legtöbb máltai nyelviskolában, úgy itt is a tanárok többsége lelkesen integrálja Málta kultúráját az óráiba, és minden héten külön időt szánnak arra, hogy bemutassák Málta történelmét, jellegzetességet, tájait és gasztonómiáját. Így a diákok kirándulások és délutáni programok keretében megismerhetik Málta nevezetességeit, felfedezhetik a változatos sportlehetőségeket és aktív környezetben gyakorolhatják a tantermekben elsajátított ismereteket.

Nyaralva tanulás

Málta kitűnő klímája csak fokozza vonzerejét, az évi legalább 300 napsütéses nap szinte garantálja a szabadtéri szabadidős programok sikerét, és a kristálytiszta tenger mellett senki nem maradhat szárazon.

Egy máltai angol nyelvtanfolyam alatt egyszerre kétféle nyaralásban lehet részed: nyelvtanulás és mediterrán élmény. Itt megtapasztalhatod a szívélyes, déli vendégszeretet, ami tökéletesen keveredik az angolszász hagyományokkal és együtt teremtik meg a szigetek egyedülálló báját. Mindez Budapestről és Debrecenből is már mindössze kétórányi repülőútra, köszönhetően a Wizz Air és a Ryanair közvetlen járatainak.

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!