Fordulat a maláj gép tragédiájában! Eddig titkolt részletre derült fény

Ez az eset mai napig a repüléstörténet egyik legnagyobb katasztrófája.

MH370

Nem vitás, hogy az öt évvel ezelőtt eltűnt maláj gép tragédiája mai napig megmozgatja az egész világot. Időről-időre felbukkannak utólagos részletek a katasztrófával kapcsolatban, nemrég például láthattuk a repülő utolsó perceit videón, mielőtt a tengerbe zuhant, most pedig újabb titokra derült fény. A Malaysia Airlines járatának 2014. március 8-án a Thai-öböl felett nyoma veszett, a fedélzeten 227 utas és 12 főnyi személyzet tartózkodott.

A maláj gép néhány darabját megtalálták Afrika partjaihoz közel, ám a fő rész még mindig nincs meg, pedig a kutatók hatalmas területet átfésültek az Indiai-óceánon. Az MH370-esről szóló legújabb dokumentumfilm többek között rávilágít arra, hogy igazából senki nem tudja, hogyan tűnhetett el a járat egyik pillanatról a másikra, a körülmények máig tisztázatlanok. John Cox, a washingtoni Safety Operation Systems igazgatója azt mondta, a katasztrófát okozhatta terrortámadás, emberi hiba vagy belső meghibásodás is.

2015 júliusában megtalálták a szárny egyik darabját Madagaszkárnál. Azóta további 27 részt sikerült összeszedni a kutatócsapatoknak. A roncsvadász, Blaine Gibson egy TV képernyőre bukkant és azt mondta, bár nem lényeges elem, mégis könnyeket csalt a szemébe. "Valószínűleg valaki ezt a dolgot látta utoljára életében. Ez az a tárgy, amit mindenki felismer, aki utazott valaha repülőn" - mondta. A legfrissebben kiderült részletről a következő oldalon olvashatsz.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!