Ráismersz a magyarok kedvenc olasz városára? Télen is varázslatos

Egy hely, ahol még a leghidegebb hónapokban is pezseg az élet.

Ünnepi készülődés

Nem csak a nyár színes a Friuli egyik legszebb tengerpartjával büszkélkedő településen: adventtől újévig rengeteg program várja azokat, akik a téli ünnepi időszakban Lignano Sabbiadoróra látogatnak. A felső-adriai városka „A tenger karácsonya” szlogennel november 30-tól január 6-ig gyerekeknek és felnőtteknek szóló zenei rendezvényekkel, kulináris programokkal, színházi előadásokkal, kiállításokkal, kreativitásra hívó eseményekkel és helyi népszokásokkal készül a karácsonyi időszak és az újév megünneplésére.

Ízes karácsony

November 30-án nyit a karácsonyi kóstolófalu, amelynek apró házaiban street food ételek – melegszendvicsek, sült halak, nyárson sült húsok és egyéb finomságok – készülnek, de a különböző fűszeres forró italok és a forralt bor sem maradhatnak el. A legjobb helyek természetesen Friuli hagyományos ételei, illetve a helyi kézműves sörök és a régió pincéiből származó borok számára vannak fenntartva. A kóstolgatás közben arra is lehetőség nyílik, hogy a vendégek Friuli-Venezia Giulia kézműves termékeiből vásároljanak.

Káprázatos homokszobrok

Ugyanezen a napon a Dome Aghe és a Savalon d’Aur egyesület megnyitja hagyományos adventi homokszobrászati rendezvényét is. Az idei téma, ami a résztvevő művészek alkotásaiban megjelenik majd, a „Genesis: a szeretet eredete”. Az az erőteljes üzenet, amit Antonio Molin, a Római Homok Akadémia kurátora Patrizia Comuzzi művészeti irányításával tovább kíván adni, nem más, mint hogy a teremtés mindennap folytatódik, hiszen a kezdeti „Legyen világosság!” szavak nyomán a fény ma is folyamatosan jelen van az emberek szemében.

További programokért lapozz!

Fotók: instagram.com/lignanosabbiadoro, instagram.com/labucadeipapi_lignano_pineta

Oldalak

Szólj hozzá Te is!