Jó hír a levendula szerelmeseinek: épül Budapest legújabb parkja

Ha jön a nyár, akkor beindul a levendulaszezon. Az illatos levendula júniusban virágzik, így pont jókor készül el az Újpesti Levendulapark!

Készül az első Újpesti Levendulapark

Hamarosan Budapest IV. kerületében is gyönyörködhetünk a virágzó levendulákban. Trippon Norbert alpolgármester kezdeményezésére a Szilas-patak partján, a KRESZ-pályával szemben épül az első Újpesti Levendulapark rengeteg levendulával, pontosan 5870 tővel – írta meg az Újpest Média. A parkban nemcsak levendulák lesznek, hanem 1432 tő évelő- és 9 tő futónövény is. Továbbá pihenőpontokat alakítanak ki padokkal, lócákkal és különleges ülőkavicsokkal, sétálóutakat szelfi pontokkal, napelemes térvilágítást, illetve parki szemetes és csepegtetős öntözőrendszert is.

Remélem, hogy az újpestiek nagyon fogják majd szeretni ezt a pihenőparkot, amely igazán illeszkedik városunkhoz” – fogalmazott Trippon Norbert alpolgármester. A munkaterület május elején került, a park előreláthatóan június végére készül majd el.

Folytatódik az új Duna-híddal kapcsolatos társadalmi egyeztetés. Szükség van-e egy új hídra a Duna északi részén Budapesten, és ha igen, milyen kialakítással? Ebben a kérdésben várja a budapestiek véleményét a BKK és Karácsony Gergely főpolgármester.

Leadfotó: 123rf

Oldalak