Lista a legveszélyesebb országokról: Magyarország ilyen minősítést kapott

Mielőtt elkezdjük tervezgetni az idei nyaralást, nem árt, ha vetünk egy pillantást a következő térképre. Ezek a legveszélyesebb országok jelenleg.

Színek és jelentésük

Zöld: jelentéktelen veszély

A bűncselekmények aránya alacsony a zölddel jelölt országokban, valamint semmilyen vallási, politikai veszély sem fenyegeti a turistákat. Jó hír továbbá, hogy a védelmi rendszer megfelelően kialakított, így a biztonság garantált. A közlekedés terén is hasonlóan pozitívak az eredmények. Amikor először rápillantottunk az összegző térképre, volt egy-két hely, amikről nem gondoltunk volna, hogy ez a szín társul hozzájuk, kissé meglepődtünk.

Sárga: alacsony szint

Hasonlóan a zöldhöz, a durva és súlyos bűncselekmények aránya elenyésző (mármint a többi országhoz képest). Ezekre a térségekre nem jellemző a terrorveszély például, a biztonsági és védelmi rendszer is megbízhatóan működik.

Narancssárga: közepes szint

A narancssárgával jelölt országokban többször előfordul erőszakos bűncselekmény, sűrűbb a terrorfenyegetés is, a turisták nagyobb eséllyel szembesülhetnek veszélyes helyzetekkel. A belbiztonság és védelem kevésbé fejlett, változó állapotú.

Piros, vörös: magas, extrém szint

A pirossal és vörössel jelölt területeknél magas az erőszakos bűncselekmények aránya, a turisták csak ritkán választják úti céljuknak ezeket az országokat. A terrorfenyegetés gyakori a térségekben, a külföldi látogatókkal szemben nem épp a barátságos bánásmód a jellemző.

Lapozz tovább és nézd meg a térképet, ahol összegezve láthatod az országok besorolását!

Fotó: Boredpanda.com

Oldalak

  • 1
  • 2