Kutyamelegben ide menjetek! Ezek a legjobb kutyás strandok és hotelek

Ha nem is lehetetlen, de rendkívül nehéz olyan helyet találni a nagy nyári melegben, ahova az ember nyugodt szívvel magával viheti a kutyáját fürdeni. Ez már csak azért is furcsa, mert a vadon élő állatok szabadon ki-be járhatnak a Balatonba télen-nyáron, de a strandokra tilos bevinni állatot. Sőt! Nemcsak tilos, de még bírság is ját érte... (x)

Ezek a legjobb strandok a Balatonnál

Szerencsére azonban évről-évre egyre több ilyen strand nyílik a Balaton körül is, és a szállodák is nyitni kezdtek a gazdik felé, hiszen nyilvánvaló, hogy sokan kutyájukat is szívesen magukkal vinnék nyaralni.

Fonyód

Ez a legnagyobb kutyás strand a környéken, ahol lépcsőkön illetve fövenyes szakaszokon lehet bemenni a kutyákkal fürdeni. Kicsit veszélyes a kagylók miatt, mert ha rossz helyre lépünk, könnyen elvághatjuk a lábunkat, de az ilyen balesetek szerencsére nem gyakoriak, ráadásul belépőt sem kell fizetni.

Balatonföldvár

A legeldugottabb és egyben szerintem a legjobb kutyás strand a Balaton körül. A Három Hattyú Hotel közelében van az iránymutató tábla, ahol le tudunk sétálni a kijelölt szakaszra, a strandon pedig van külön kutya wc szakasz és rámpa, illetve lépcső is, hogy az ebek könnyen bejussanak a vízbe. A strand mellett található hotel kutyabarát büféjét pedig egyszerűen nem lehet nem szeretni.

Tihany, Belső-tó

Belépőt itt sem kell fizetni és ezen a szakaszon is van a parton kutyák számára kialakított rámpa, hogy könnyedén ki- és be tudjanak menni a vízbe. A strandot és a Levendula-ház közelében találjátok meg.

Hasznos tippek fürdés előtt

  • Olyan helyen ne engedjük vízbe a kutyát, ahol éles kövek vannak a parton, mert könnyen elvághatja a tappancsát!
  • Magas partról ne engedjük beugrani, mert veszélyes lehet. Keressünk egy alacsonyabb partszakaszt, és segítsünk neki bemenni.
  • Nagy melegben fokozatosan vezessük a kutyát a vízbe, lassan szoktassuk a hidegebb hőmérséklethez
  • Csak vízálló kullancs-, és bolhairtó nyakörvvel engedjük be a vízbe, vagy vegyünk le róla úszás előtt.
  • Ha vedlési időszak van, fésüljük át előtte és utána a kutyust, úszás után egyébként is jobban aljszőrmentesíthető kedvencünk.

A kutyabarát strandok mellett szerencsére kezd kialakulni egy kutyabarát hotel közösség is, ahova az ember teljes lelki nyugalommal, legálisan viheti magával nyaralni a kutyusát. Ez pedig azok számára, akik családtagként kezelik az ebet, kiemelten fontos, hisz végre Magyarországon belül is tényleg együtt nyaralhat a „család”.

Ilyen hotelek a teljesség igénye nélkül:

Echo Residence All Suite Luxury Hotel, Tihany

A közvetlen kertkapcsos és teraszos szobás hotelbe 10 kiló alatti kutyákkal mehetünk. A szálloda mellett lévő Belső-tónál egy kutyastrandot is találunk, de a közelben van még kutyafuttató, állatorvos és kutyakozmetika is, illetve a szálloda éttermébe is magunkkal vihetjük kis kedvencünket.

Aquilo Hotel Panoráma, Tihany

Kizárólag kistesű kutyákat fogad a közvetlen kertkapcsolattal és terasszal is rendelkező szálloda, itt az étterembe azonban nem vihetjük magunkkal a kutyusunkat.

Prémium Hotel Panoráma, Siófok

Itt is kizárólag 10 kiló alatti kutyust vihetünk magunkkal, állatorvos is van a közelben, viszont a hotel étteremébe szintén nem mehet be négylábú.

Hotel Yacht Wellness & Business Siófok, Siófok

Kistestű, 10 kiló alatti kutyussal lehet csak menni, de őket mindenhova magunkkal vihetjük. Közvetlen kertkapcsos és teraszos szobák, és a közelben állatorvos, kutyakozmetika is található.

Hotel Bonvino, Badacsonytomaj

A közvetlen kertkapcsos és teraszos szobás hotelbe 10 kiló alatti kutyákkal mehetünk. A szálloda közelében található kutyafuttató és állatorvos is.

További kutyabarát szállások után az utazzitthon.hu oldalon tudsz utána nézni.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!