Utazás

Ebbe a városba költöznek a legszívesebben az emberek a világon

Mutatjuk a legnépszerűbb várost, ahova szívesen költöznek az emberek.

A legpopulárisabb város

Már 2020-ban - a COVID-19 világjárvány tetőpontján - is érződött, hogy a külföldre költözés egyre többeket foglalkoztat, főleg azokat, akik jelentős változást szeretnének elérni az életükben, és akiknek a munkájukból kifolyólag nem csak lehetőségük van, de szívesen is dolgoznának, telepednének le egy teljesen új országban. Az elmúlt három évtizedben egyébként is folyamatosan nőtt a nemzetközi migráció. A legfrissebb statisztikák szerint 2020-ban nagyjából 281 millió ember él a születési országától eltérő országban. Ez a szám 128 millióval több, mint 1990-ben, azaz nagyjából a világ népességének 3,6%-a. (World Migration Report). A Remitly által végzett kutatás szerint a Google keresőben a világ 164 országában a „költözzön [városba]” kifejezésre szűrt eredmény alapján egy átfogó rangsor alakult ki az alapján, hogy az egyes országok mely városokat részesítik leginkább előnyben a többivel szemben.

Mutatjuk, hogy mi szerepel a lista élén:

A felmérés eredménye végül az lett, hogy elsöprő többséggel a napfényes Dubaj került az élre az összesen 60 országot – pl. Kanadát, az Egyesült Királyságot és az Egyesült Államokat – felvonultató kívánságlistán.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!