Kísértetjárta falvak, amiktől kiráz a hideg

A falvak általában csendes, nyugodt kis helyek, ahol az ott élőket körbeveszi a történelmi atmoszféra. A múlt azonban néha visszajárhat kísérteni, úgy, mint a következő hátborzongató történetekben. Ha eddig nem hittél a szellemekben, mire a cikk végére érsz, lehet, hogy újragondolod a dolgot.

Bramshott, Anglia

Az 1700-as években Bramshottot sorozatos bűntények - köztük gyilkosságok - rázták meg, ekkor kezdődtek a paranormális jelenségek. Az a hír járja, hogy az angol kis faluban több szellem is kísért. Mégis, a leggyakrabban látott "vendég" egy fuvolázó kisfiú, aki gyönyörű zenét játszik és mindig fára mászik.

Kuldhara, India

Kuldhara egy elhagyatott kis falu Indiában, ahová a paranormális jelenségek után nyomozó kalandorokon kívül régóta egy lélek sem tette be a lábát. A kutatók, akik jártak a helyen, megmagyarázhatatlan dolgokról számoltak be, mint például, hogy érezték, ahogy valami megérinti a vállukat, de senki nem volt ott rajtuk kívül.

Borgvattnet, Svédország

Az 1930-as években egy pap szemtanúja volt, ahogy egy idős asszony megjelent előtte, majd eltűnt a szeme láttára, amikor elkezdte követni őt. 1945-ben Erick Lindgren káplán is jelentett egy zavaró jelenséget: valami többször is kihajította őt a székéből, de egyszer sem látta, ki támadta meg.

Nayavutoka, Fidzsi-szigetek

2016 februárjában pusztító trópusi vihar rázta meg a Ra tartományban található Nayavutokat. Számos áldozatot követelt a katasztrófa, többek között egy 32 éves fogyatékkal élő férfi, Pauliasi Naiova is életét vesztette. Másnap eltemették, a tragédia után néhány nappal Pauliasi gondviselője, Osea Balesavu iszonyatos kutyaugatásra ébredt az éjszaka közepén, az elhunyt férfi pedig ott állt előtte, és azt hajtogatta "kakana", amit azt jelenti "étel".

Beenleigh, Ausztrália

A paranormális jelenségek után kutatók furcsa fotókat készítettek a faluban, miután a látogatók és a helyiek is kísérteties jelenségekre lettek figyelmesek. Az alábbi képen is látható egy elmosódott, sötét árnyék a két épület között. Beenleigh vezetője megerősítette, hogy hosszú idő óta gyanús dolgokat véltek felfedezni, mint tisztázatlan eredetű árnyékokat, vagy azt, hogy egy zongora magától kezdett el játszani.

Oldalak

  • 1
  • 2