Kikapcsolódás Bécs karácsonyi mesevilágában

Odavagy a karácsonyi meghitt hangulatért? Minden évben már alig várod, hogy eljöjjön ez az időszak és néhány kellemes napot tölthess el a szeretteiddel? Vagy azt, hogy a hóesésben andaloghass kedveseddel egy pohár forralt borral a kezedben?

Schönbrunni kastély, Hundertwasserhaus, Práter. Ezekről a turistalátványosságokról nyilván mindenkinek Bécs jut eszébe. Azonban ebben az időszakban nem ezek a helyek játsszák a központi szerepet.

Bécs ugyanis a téli időszakban egy csodálatos hangulatú adventi vásárnak ad otthont, ahová feltétlenül el kell látogatnod, ha egy kis kikapcsolódásra vágysz varázslatos környezetben. Az eseménynek több száz éve a Városháza előtti tér ad otthont.

Egészen pontosan 1296 óta működik a vásár, hiszen akkor adott engedélyt I. Albrecht császár a helyi kereskedőknek arra, hogy termékeiket árulják. Bár egyes források szerint ez az időtartam csak legenda és valójában a vásár a 18. század óta kerül megrendezésre.

Mára a rendezvény hatalmas nemzetközi programmá nőtte ki magát, évente több millióan látogatják, köztük turisták és belföldiek egyaránt. Itt lehetőség nyílik vásárolni különböző kézműves termékeket, játékokat, karácsonyi díszeket, ételeket, ruhákat és még számos érdekességre bukkanhat az ember.

Bécsbe könnyen eljuthatsz akármikor, hiszen itt van a "szomszédban". Akik Magyarország nyugati részétől távolabb eső területeken élnek, autóval néhány óra alatt megközelíthetik a vásárt vagy akár a buszos lehetőséget is igénybe vehetik.

Buszjegyet igen olcsón is foglalhatunk már különböző utazási irodáknál. Ha több napra szeretnél elutazni a mesébe illő hangulatú városba, akkor érdemes előre szállás foglalni. Néhány éjszaka eltöltéséért sem kell mélyen a zsebünkbe nyúlni. Érdemes pár napot rászánni, hiszen így annál több helyi nevezetességet meg tudunk tekinteni.

Idén november 17. és december 24. között adódik lehetőség a káprázatos karácsonyi birodalom meglátogatására. Meghatározó téli esemény, amit nem szabad kihagyni!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!