Most egy kicsit búcsút kell mondanunk a napsütésnek, de lesz még felmelegedés

Kedden felhős lesz az idő, számottevő csapadékra azonban nem kell számítani.

Keddi időjárás előrejelzés

Kedden reggel néhol előfordulhatnak pára- és ködfoltok. Napközben számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb néhol lehet futó zápor. A délelőtti órákban lehetnek napos, illetve felhős körzetek is, majd egyre több gomolyfelhő fog termelődni, melyek a déli, kora délutáni órákban egyre inkább összeállhatnak, és akár tartósabban is takarhatják a Napot. A későbbi órákban azonban majd egy csökkenő tendencia veszi kezdetét, melynek hatására egyre kevesebb lesz a felhő. Késő este ismételten felhősödés kezdődik észak felől, ekkor érkezik meg az a nedvesebb léghullám is, amelynek hatására előfordulhat majd gyenge eső a szerdai nap folyamán. A légmozgás továbbra is északias marad, ennek hatására pedig néhol élénk, erős lökések is előfordulhatnak.

Hajnalban általában 6-11 fok várható, de a kevésbé felhős, hidegre hajlamos helyeken 2-5 fok is lehet. A csúcsértékek 14 és 19 fok között alakulnak. Szerdán még hűvösebb időre számíthatunk, utána viszont a hét második felében ismét erősödik a nappali felmelegedés, mely előreláthatólag vasárnap eri el a csűcsát, ekkor néhol akár 25 fok is lehet az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése alapján.

Hogy lehetséges, hogy egy család teljesen elszigetelődjön a civilizációtól több évtizeden keresztül? Ráadásul a világ egyik legkegyetlenebb helyén, a szibériai tajgán, ahol a nyár rövid, az időjárás hideg és irgalmatlan, sőt, a farkasok és az éhes medvék gyakori vendégek errefelé. A Likov-család bebizonyította, hogy ez lehetséges.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak