Az ország nagy részén napos idő lesz, ezekben a megyékben előfordulhat havazás is

A megerősödő, viharossá fokozódó szél kedden a Tiszántúlon lévő havat hordhatja. A következő napokban sok napsütésre számíthatunk.

Keddi időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján kedden az ország északi felén általában napos időre számíthatunk, de a déli, délkeleti részeken közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Elsősorban a délkeleti harmadban hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél az ország nagy részén élénk, erős lesz, a nyugati határ mentén és az északkeleti harmadban viharos lökések is lehetnek. A Tiszántúlon hófúvás kialakulhat.

Hajnalban jellemzően mínusz 7 és mínusz 1 fok alakul a hőmérséklet, de a havas, illetve a szélvédett helyeken mínusz 10 foknál hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.

Az OMSZ tájékoztatása alapján hajnalban, reggel a délkeleti megyékben (kiemelten Békés, illetve Csongrád megyék térsége) kisebb havazás kezdődhet, melyből a délutáni órákig lepel - 2,3 cm-es hóréteg alakulhat ki.

Váratlan vendégek bukkantak fel a Kiskunságon. Az elmúlt évszázadban rendkívül ritka látványnak számított a rózsás flamingó a szabadban.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak