Igazi kis gyöngyszem: az ország egyik legszebb karácsonyi vásárán jártunk

A két ünnep között is vár a helyszín.

Mi is ellátogattunk

Az adventi időszakban rengetegen döntenek úgy, hogy Bécs vagy éppen Zágráb felé veszik az irányt, pedig nem kell: az elmúlt években a hazai karácsonyi vásárok is elég magasra tették a mércét, ez alól pedig Debrecen sem kivétel. Bár a város idáig elsősorban nyáron vonzotta a turistákat a Virágkarnevállal, idén mégis érdemes ide szervezni a téli kiruccanást: minőségi áruk, remek forralt bor és hatalmas óriáskerék várja a nézelődőket.

A vásár a két ünnep között és szilveszter után is várja a látogatókat egészen január 6-ig, tehát ha karácsony előtt már nem fér bele a látogatás, akkor sem maradsz le semmiről.

Emelték a tétet

Óriáskerékkel már tavaly is készült a város, idén viszont sikerült emelni a tétet. A tavalyi kereket leváltotta egy zárt fülkés, 45 méteres óriás, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik az egész városra. Érdemes sötétedés után kipróbálni, ilyenkor ugyanis páratlan látványt nyújt a kivilágított vásár felülnézetből.

Akik az aktív pihenés szerelmesei kipróbálhatják a templom előtt felállított korcsolyapályát, ha viszont a nézelődés a cél, akkor is jobbnál jobb standoknál válogathatsz. A debreceni adventi vásárban nyoma sincs a gagyinak, minőségi, kézzel készített termékeket árulnak a standoknál, az árak pedig egyáltalán nem elrugaszkodottak a felkapottabb vásárokéhoz képest.

Gasztronómiai élmény

Látogatásunkkor az ország egyik legnevesebb éttermében, a felsőkategóriás IKON-ban ebédeltünk. Ha van rá időd és a pénztárcád is engedi, akkor semmiképp ne foszd meg magad az élménytől, igazi gourmet fogások, prémium minőség és nagyon udvarias kiszolgálás vár rád.

Ha viszont inkább gyors és nagyon kiadós ebébdre vagy vacsorára vágysz, bátran ajánljuk a vásár felhozatalát is, ahol kedvedre válogathatsz a kolbászokból, lapcsánkákból, brutális méretű kürtős kalácsokból és az elmaradhatatlan forralt borból.

Fontos és kihagyhatatlan még Debrecen város bejglije, amit a helyi cukrászok egymással összefogva alkottak meg.

Kultúrából sincs hiány

Ottjártunkkor a Tennessee Állami Gospel Kórus koncertjét látogattuk meg a Kölcsey Központban, ami mindössze pár perc sétára esik a főtértől. A helyszín az ünnepi időszak alatt is bővelkedik a jobbnál jobb programokban, ezek között itt válogathatsz.

Kiemelkedő és kihagyhatatlan program a Déri Múzeumban kiállított Munkácsy-trilógia megtekintése. A Krisztus szenvedéstörténetét ábrázoló festményeket akár fényjátékkal kísérve is meg lehet nézni, mi pedig bátran ajánljuk ezt: választható hozzá komolyzenei aláfestés vagy bibliai szövegmagyarázat. Ez lehetővé teszi a festmények komolyabb tanulmányozását és mélyebb megismerését.

Néhány évtizeddel ezelőtt még ilyen hótakarók fedték be hazánkat.

Leadfotó: Facebook

Oldalak

Szólj hozzá Te is!