Káprázatos és romantikus helyek a világon

Amikor igazán szerelmesek vagyunk, akkor minden hely romantikusnak tűnik. Vannak azonban olyan helyek, melyekről még akkor is a szerelem és boldogság jut eszünkbe, ha éppen nincs párunk. Ezen káprázatos helyek közül következzen most néhány.

Aspen, Colorado
Sokakat meglephet, hogy Aspen felkerült a listára, ezek az emberek azonban valószínűleg csupán síparadicsomként ismerik ezt a csodálatos kis üdülővárost. A coloradói Pitkin megyében található városnál azonban nem sok romantikusabb hely létezik tavasszal és nyáron. Az egész táj megváltozik, a ragyogóan fehér hó mellé színes virágok és zöld völgyek társulnak. Ilyenkor csodálatos kilátás nyílik a hegyekből, valamint számos túra ösvény is előtűnik a hó olvadása után. Ha már Aspenben járunk, akkor érdemes ellátogatni a néhány kilométerre fekvő Maroon Bellshez és az ott található csillogó tóhoz.

Párizs, Franciaország
Gyönyörű parkjaival, apró hangulatos kávézóival, híres művészeti múzeumaival, káprázatos tereivel és épületeivel Párizs minden évben szerelmesek millióit csábítja magához. A látni- és tennivalók listája szinte végtelen, így a párok akár többször is visszatérhetnek a szerelmesek városába, hiszen mindig tartogat majd valami apró újdonságot. Legyen szó egy kéz a kézben sétáról valamelyik sétálóutcán, lovaskocsizás egy virágoktól illatozó parkban, frissen sült francia péksütemény elfogyasztásáról reggel az Eiffel torony előtt, a Szajnán átfutó hídon való andalgásról a lenyugvó nap fényében, vagy egyéb apróságról - a város mindig tartogat valami romantikus mozzanatot a szerelmeseknek.

Hayman sziget, Ausztrália
A Hayman sziget tökéletesen ötvözi az exkluzív kényelmet a természet szépségével. Fehér homokos tengerpart, kristálytiszta, csillogó víz, hatalmas korallzátony és a zöld minden árnyalatát felvonultató trópusi erdő közé rejtettek egy igazi luxusszállodát, melyben elsősorban a nászutasokra és a szerelmes párokra specializálódtak. Az ide érkező szerelmesek páratlan programok egész sorából válogathatnak, például helikopteres sziget- és korallzátony nézés vagy masszázs az óceán vizén. A természet szerelmeseinek sem kell keseregniük, a változatos természeti adottságokkal rendelkező sziget ugyanis nekik is tartogat meglepetéseket.

Velence, Olaszország
Ha jelzőket kellene mondanunk Velencére, akkor az első öt jellemző közül az egyik szinte biztos, hogy a romantikus lenne. Persze vannak szépséghibái, mint minden városnak, mégis a látnivalók és a kialakult életforma szerelmet és romantikát sugároznak szét a városban. Az itt járó szerelmeseknek érdemes gondolázniuk egyet a velencei csatornán, sétálni egyet a San Marco téren, ha pedig még ezeket sem érzik elég romantikusnak, akkor látogassanak el a Rialto hídhoz, ahol a legenda szerint minden pár újra olyan szerelmes lesz, mint amikor először egymásba szerettek.

Oldalak