Ne lepődj meg! Fura alakokkal találkozhatsz a hétvégén

Joker és Batman jön szembe a BKV-n? Nem őrültél meg.

Értelmező kéziszótár

Biztos te is észrevetted már, hogy időnként furcsa jelmezbe öltözött emberek jelennek meg Budapesten. Mintha farsangozni indulnának a nyár közepén. Nos, nem egészen erről van szó, hanem a Mondoconról. Eláruljuk, mit kell tudnod róla.

Mondocon

A MondoCon a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a cosplay és a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelőinek találkozója, amelyet már 2008 óta rendeznek meg a fővárosban. A nagyszabású eseményen csak úgy hemzsegnek az érdekes figurák, akik évente négyszer - minden évszakban - találkoznak. A nyári bulijukat épp szombaton tartják, a Hungexpón.

Cosplay

A MondoConon nem kötelező, de sokan élnek a beöltözés lehetőségével. A cosplay szó maga a „costume play” kifejezésből ered. Tulajdonképpen az előadó-művészet egy ága, ahol a résztvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve próbálnak egy-egy filmszereplőt, képregényhőst, rajzfilmfigurát, koncepciót megjeleníteni. "A jelmezt készítő, illetve viselő személyek, a cosplayerek, gyakran külön szubkultúrát alkotnak, melynek középpontjában e különleges szerepjáték iránti szenvedélyük áll" - írja a Wikipédia.

Fesztivál, de nem úgy

A MondoConon nagyon más a hangulat, mint egy hagyományos zenei fesztiválon. És nem csak azért, mert itt senki sem fogyaszt alkoholt. A főszerepben a fantáziavilág áll, ezért simán összefuthatsz az imádott Disney-szereplőddel vagy épp a kedvenc zombis sorozatod főhősével. Persze mindezt úgy, hogy a fanatikus rajongók öltöznek be ezekbe a karakterekbe, elképesztő pénzeket költve erre. Csak az a menő, aki maga készíti a jelmezét.

Kedvet kaptál? Rengeteg képet mutatunk arról, milyen hangulat vár a rendezvényen, kattints tovább!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!