Írország legcsodálatosabb várai

Ősi, szürke kastélyok a lélegzetelállító, zöld vidéki tájakon – az egyik jellegzetes kép, amely az Írországba látogatókat fogadja. Robosztus, bevehetetlen, varázslatos építmények ezek, amelyek az évszázadok alatt legendás csaták szemtanúi, sötét és romantikus titkok őrzői, valamint kalózok és kísértetek otthonai voltak.

Az ország történelmének meghatározó pillanatai szinte belevésődtek a köveikbe.
Cork-tól Antrim-ig, Mayo-tól Offaly-ig gyakorlatilag minden megye büszkélkedhet egy kastéllyal, az egész országot ezek a gyönyörű építmények tarkítják.

Akár azt választjuk, hogy egy ősi erőd romantikus romjait tekintjük meg, akár úgy döntünk, hogy egy olyan kastélyban időzünk, amelyet egy ötcsillagos szállodává alakítottak át, Írország várai egytől-egyig az ország és az ír nép múltja előtt tisztelegnek. Ha valaki Írországban jár, néhány kastély felkeresése a kötelező program része.

Emellett persze nyugodtan élvezhetjük a dublini pubok nyújtotta élvezeteket, a Guinness egyedi ízét, valamint a jellegzetes ír táj minden szépségét. De vétek volna elmulasztani ezeket a csodás kastélyokat. 

A fotógaléria Írország legmisztikusabb, legcsodálatosabb és látogatásra legérdemesebb várait tartalmazza.
 

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Címkék:

Szólj hozzá Te is!