Utazás

Tűz ütött ki az esküvőn, a százat is meghaladja a halottak száma - hátborzongató videó

Több mint százan meghaltak Ninive tartományban, Al-Hamdaniya településen egy iraki esküvőn, amikor tűz ütött ki a bálteremben. Egy új felvételen látható, hogy a lángok másodpercek alatt elterjedtek a helyiségben, sokaknak esélye sem volt a menekülésre.

A terem külső falait gyúlékony burkolattal vonták be

Az INA iraki hírügynökség a helyi polgári védelemre hivatkozva azt közölte, a mulatságnak helyet adó terem külső falait erősen gyúlékony burkolattal vonták be, hozzátéve, hogy ezt a fajta burkolatot éppen gyúlékonysága miatt tilos használni építkezéseknél – írja az MTI.

Sajtóértesülések szerint az épület – melynek egy része beomlott – nem volt megfelelően ellátva vészkijáratokkal sem.

Míg sokan azt állították, hogy vélhetően az esküvőn használt tűzijátékok miatt történt a tragédia, a férj, a 27 éves Revan úgy véli, hogy a tűz valahogy a mennyezeten keletkezett. „Lehet, hogy rövidzárlat volt, nem tudom. De a tűz a mennyezeten keletkezett. Éreztük a hőséget… Amikor hallottam a pattogást, a plafonra néztem” –mondta.

A férfi kiemelte, hogy édesapja konkrét kérdéseket tett fel azzal kapcsolatban, hogy az ilyenfajta tűzijátékok okozhatnak e tüzet, de a terem tulajdonosai azt mondták neki, hogy a tűzijátékok elektromosak, így akár a kezüket is fölé tehetnék, nem égeti meg.

Az iraki belügyminisztérium elfogatóparancsot adott ki a házasságkötő terem tulajdonosai ellen, csütörtökön egy embert őrizetbe vettek.

Az esetet jelenleg is vizsgálják.

A 46 és 48 éves férfi Toszkánában, Livorno közelében, a homokos strandjairól híres Rosignanónál ment be a tengerbe a kedvezőtlen, viharos időjárás ellenére

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Utazás
December 10-től érvényes a MÁV–Volán-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket – közölte közlekedési társaság...
Sztárok
Nagyon úgy tűnik, hogy Joe Manganiello nem szomorkodott sokáig Sofia Vergarával való válása után, hiszen a színészre már is rátalált a szerelem egy 33 éves színésznő személyében.
Christmas
Az Időkép új térképe megmutatja, jelen állás szerint mekkora az esélye annak, hogy fehérbe borul a táj a lakóhelyeden karácsonykor.