Szerdától hatalmasat változik az időjárás

Hullámzó hidegfront, majd egy önálló légörvény hoz kiadós záporokat, zivatarokat, péntekig 50 mm-nél is több eső összegyűlhet.

A kedd este megérkező hidegfront péntekig is kitart

Péntekig sokfelé kiadós csapadékkal kell számolunk, a legnagyobb felhőszakadás azonban a csütörtöki napon várható, amit néhol jégeső is kísérhet majd – írta meg az Időkép keddi időjárás-jelentésében.

A csapadékmennyiség ismét az aszály sújtotta keleti, északkeleti tájakon ígérkezik a legkevesebbnek, többfelé 10 mm sem fog esni. Ugyanakkor a Dunántúl északkeleti részén 50 mm-nél is több csapadék hullhat.

Balaton Időjárás esőzés nyár meleg időjárás-jelentés

Forrás: 123rf

Péntekig a viharos nyári idő is megérkezik

Nem csak eső, szél is jön, csütörtökön még csak nyugaton, pénteken már szerte a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik az északi-északnyugati szelet. Végig a Dunántúlon lesz hűvösebb, keleten a melegebb.

Azonban hétvégére már visszakapjuk a kánikulát, csökken a csapadék kialakulásának valószínűsége is. Napos, szeles idő várható, délutánonként 24-30 fok lesz a valószínű – áll az oldal előrejelzésében.

David Bowie és Freddie Mercury a múlt század leghatásosabb zenészeinek táborát erősítették. Elképesztő tehetségükkel örökre beírták magukat a történelembe, ráadásul a 80-as évek elején még egy közös szerzeményük is született, ám azt csak nagyon kevesen tudják, hogy valójában milyen volt a kapcsolat közöttük.

Leadfotó: 123rf

Oldalak