Elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat: itt kell különösen figyelni

Ebben a megyében a látástávolság mindössze párszáz méter lesz kedden.

Napi időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése alapján hajnalban az ország déli harmadán borult lesz az ég, a déli határszélen néhol szállingózhat a hó. Az Észak-Alföldön és a Zemplén környékén ugyancsak borult idő várható helyenként havazással, havas esővel. Másutt vékonyabb lesz a felhőtakaró, illetve kevés felhő lesz az égen. A nap későbbi részében az összefüggő felhőzet szakadozottá válik, és a gyakori felhőátvonulások mellett a legtöbb helyen több-kevesebb napsütésre is számíthatunk, ugyanakkor keleten a szélcsendes tájakon tartósabban megmaradhat a köd, illetve alacsonyszintű felhőzet. Délutántól a Dunántúl fölé vastagabb felhőtömbök érkeznek, amelyekből helyenként hózáporok is kialakulnak. Napközben a Dunántúlon és a középső területeken az északnyugati szél időnként megerősödik, a Bakonyban és a Fertő térségében viharos széllökések is lehetnek. Másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között alakul, de az északkeleti részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés

Az OMSZ elsőfokú figyelmeztetést adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére tartós, sűrű köd miatt. Az éjjel kialakult sűrű köd a szélcsendes tájakon akár napközben is tartósabban megmaradhat (erre nagyobb esély Borsodban és a Tisza-tó környékén van). Napközben az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúli-középhegység, Bakony, valamint Sopron, Fertő-tó térségében elérhetik a 60 km/h-t. Kora estétől északnyugat felől kisebb havazás, hózáporok kialakulása várható, de 1-2 cm-t meghaladó hóréteg kialakulása kevésbé valószínű. Késő este leginkább a Bakonyban lehet megmaradó hóra számítani.

Nem vált be az előrejelzés, ezért egy cuki képpel kért bocsánatot az OMSZ. A rendőrség humoros kommentjére azonban már tényleg senki nem számított!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!