Felhőszakadás, hőség: ezekre a megyékre adtak ki figyelmeztetést

Íme az előrejelzés hétfőre és a hétre.

Figyelmeztető előrejelzés

Országszerte figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre a hőség, illetve felhőszakadás, zivatarok miatt. Az alábbi térképeken látszik, mely megyéket érintik elsősorban a viharok a nap során.

"Hétfőn a késő délelőtti óráktól az Alföldön, északkeleten, Észak-Dunántúlon már kialakulhatnak zivatarok, néhol már heves zivatar is. Délutántól északnyugat felől egy zivataros hidegfront érkezik, melynek közelében várhatóan több helyen is kialakul 70-100 km/h-s széllökés, helyenként felhőszakadás, nagy méretű jég. Orkán erejű (120 km/h) szélrohamok esélyével kiemelten a Dunántúl középső tájain számolhatunk. A csapadékmennyiség helyenként (jobb eséllyel nyugaton, Észak-Magyarországon, Alföld északi részén) rövid idő alatt elérheti a 20-40 mm-t. A front késő délután, este eléri a Duna vonalát, majd továbbhaladva késő estétől hagyja el a keleti, délkeleti országrészt, miközben a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék.

HŐSÉG:

A középhőmérséklet még több helyen elérheti a 25, 26, délen és városi környezetben a 27 fokot, de az érkező hidegfront felfrissülést hoz" - olvasható az OMSZ közleményében.

Felhőszakadás

Hőség

Heti előrejelzés

A héten alapvetően kánikula, meleg várható sok napsütéssel. Hétvége környékén (péntektől) több helyen lehet majd számítani zivatarokra, de egyébként nyárias idő ígérkezik. Átlagban a nappali csúcshőmérséklet 25-30 fok körül alakul.

Képernyőfotók, leadfotó: OMSZ, 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!