Bekeményít a tél: durva fagyok és havazás lesz a következő napokban

Kemény fagyok jönnek, beköszönt az igazi nagybetűs tél!

Több helyen várható havazás

Szerdán a keleti megyékben is gyorsan csökken a felhőzet, a nap nagy részében a felhőátvonulások mellett több órára kisüt a nap. Reggel, délelőtt keleten még valószínű havazás, majd helyenként alakulhat ki hózápor, északkeleten hózivatar is. Az északnyugati szél főként a középső országrészben, valamint az Észak-Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul. Lapozd fel galériánkat az előrejelzésért!

Csütörtökön felhőátvonulások várhatók sok felhővel, néhány órás napsütéssel. Több helyen alakulhat ki havazás, hózápor. Az északnyugatira, északira forduló szél mindenütt megélénkül, megerősödik, azonban a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között várható.
Kattints a további képekért!

A szerdai átmeneti enyhülést követő hideg hatására hétvégére a nyílt vízen is vékony jégtakaró alakulhat ki a Balatonon.

Leadfotó: 123RF.com Forrás: met.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!