Erre számítottál? Nagy fordulat jön az időjárásban

Mutatjuk az előrejelzést.

Korai nyár

Idén - a tavalyi helyzettel ellentétben - volt szerencsénk a tavaszhoz, és némi esős megszakítással kijelenthetjük, hogy az évszak eddig kimondottan kellemesen kényezteti a magyar társadalmat országszerte. Az előrejelzés alapján azonban a közeljövőben az időjárás kissé kaotikussá válik, korábban jön a nyár, mint hittük, és nem is lesznek túl szárazak a következő hetek. Menjünk szépen sorban.

A héten

Szerdán alapvetően változékony lesz az idő, helyenként több-kevesebb felhővel és napsütéssel számolhatunk. A délutáni órákban - főként a Dunántúlon - várható kisebb esőzés, de hideg nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte 20 és 25 fok között ígérkezik, késő estére pedig 10 és 18 fok közé hűl a levegő.

Csütörtökön és pénteken még tovább melegszik a nappali hőmérséklet, mely tetőfokát 25-28 fok körül érheti el. Elszórtan szintén számíthatunk majd záporokra, de heves esőzéstől nem kell tartanunk. Szombatra, illetve vasárnapra kisebb lehűlés várható, a csúcsértékek 15-22 fok közé esnek majd, megélénkül az északnyugati szél, mely helyenként akár viharossá is fokozódhat. Országszerte előfordulhatnak zivatarok.

A következő hetekben

A következő hetekben szintén meglehetősen változékony időre van kilátás, május első felében ígérnek több csapadékot és alacsonyabb hőmérsékletet. Igazán meleg és sok napsütés jövő hónap közepétől várható, addig be kell érnünk a szeszélyes körülményekkel.

Fotók: OMSZ, Időkép; leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!