Utazás

Rá sem fogunk ismerni az időjárásra: minden előrejelzést meghazudtol ez az óriási fordulat, senki sem számított rá

Újra 180 fokos fordulatot vesz a már egyébként is rapszodikus júniusi időjárás.

Ki számított ilyen júniusra?

Az elmúlt napokban szinte nyomát sem leltük a június első felében immár szokásossá vált, hőhullámokkal tarkított, perzselően forró nyári időjárásnak. Sőt: heves viharok és rengeteg csapadék keserítette meg az életünket, miközben a hőmérséklet is lassú, de azért jól érezhető csökkenésnek indult. Megszokhattuk már, hogy a júniusi időjárás módfelett rapszodikus és kiszámíthatatlan, de arra a nagyszabású fordulatra, amit az előttünk álló napok tartogatnak nekünk, talán senki sem számított. Lapozz: a részleteket a galériában találod!

Ma a nap első felében erősen felhős vagy borult lesz az ég, és délen többfelé, másutt elszórtan valószínű eső, zápor. Ahogy a felhősáv vonul kelet felé, fokozatosan szakadozik, a legtöbb helyen kisüt a nap, de északnyugaton helyenként tartósan felhős marad az ég. A napos tájakon erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, amiből délután az ország keleti felén, nagyobb számban északkeleten alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután általában 22 és 28 fok között, a Nyugat-Dunántúlon 20 fok körül alakul. Késő estére 17, 22 fok közé hűl le a levegő - írja a HungaroMet.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Visszatérés a munkába kisgyerek mellől - tippek a szakértőtől
Utazás
Sztárok
Egy szakértő szerint Meghan Markle és Harry herceg számára nagyon fontos, hogy fenntartsanak olyan királyi családi hagyományokat, amelyek gyermekeik, Archie és Lilibet érdekeit szolgálják.
Lifestyle
A nyár közeledtével mindig többekben merül fel a vágy, hogy egy kis testmozgással előcsalogassák addig elrejtett hasizmaikat. A legjobb pedig, hogy nem is kell túlzottan megerőltetned magad ehhez!
Lifestyle
A szúnyogok csapkodása helyett inkább ültess és hagyd, hogy a növények végezzék el munkát helyetted!