Utazás

Kiadták az elsőfokú figyelmeztetést: eddig tartott az indián nyár, letarolják a viharok a fél országot

Megérkezett hazánkba a hidegfront, melynek következtében péntek reggelig az ország számos pontján fordulhatnak elő záporok, zivatarok. A legfőbb veszély a felhőszakadás lesz, de lokális villámárvizek kialakulására is van esély.

Isten veled, nyár!

A következő időszakban egy hidegfront vonul át hazánk felett, melynek következtében jelentős mértékű lehűlésre, továbbá záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk. A Kiderül.hu információi szerint csak a hétvégére csökken majd a csapadékhajlam. Az Országos Meteorológiai Szolgálat mindeközben elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Mutatjuk, milyen időjárásra számíthatunk az elkövetkezendő néhány napban.

Ma a zivatarokhoz szükséges feltételek egyre inkább az ország keleti felére korlátozódnak, másutt csökken a zivatar esélye. A legfőbb veszélyforrás a felhőszakadás (rövid idő alatt 35-50 mm csapadék) lesz. Kiemelten az Északi-középhegység, Észak-Alföld térségében lokálisan akár 50-80 mm-t meghaladó csapadék is hullhat az ismétlődő cellaátvonulásokból, amely következtében lokális villámárvizek kialakulásának veszélye is fennáll - írja az OMSZ.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Utazás
Sőt, vasárnap beköszönt az október, de mi ebből semmit sem fogunk érezni.
Sztárok
A Nemzet Színésze Palik László YouTube-műsorának vendégeként vallott múltjáról és jelenéről, szakmai- és magánéletéről.