Idilli fotók! Ilyen egy gyönyörű olívaszüret Toszkánában

Ha az itthoni őszi programajánlatok kevésbé nyerték el a tetszésed, és valami igazán gyönyörűre vágysz? Akkor menjünk kicsit messzebbre, és meg se álljunk egészen az Olaszországi Toszkánáig, ahol felejthetetlen élményben lehet részünk, ráadásul nem is olyan drágán.

A toszkánai sárgás naplemente az egyik legszebb a világon, ám ősszel szinte a nap bármely szakában élvezhetjük a sárgás árnyalatot, ami mindent beborít, ezzel ámulatba ejtve a látogatókat. Fázni biztosan nem fogunk, hiszen a hőmérséklet pont tökéletes, nincsen túl meleg, de dideregni sem fogunk.

Ha szeretjük a város zaját, akkor Firenze, Siena, Pisa és San Gimignano jó választás lehet a szállást tekintve, ám ha pont, hogy annak zaja elől menekülünk, vagy éppen a párunkkal szeretnék egy romantikus hétvégét együtt tölteni, akkor nincs is jobb egy kis toszkán falunál, ahol számos szálláslehetőség van.

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Olaszország kitűnő borain kívül még az olajfáiról is híres. Az olívaolaj készítését megnézheted az október közepén kezdődő szüreten.

A szemnek felfoghatatlanul szép ahogy a bogyókat begyűjtik a kifeszített színes hálókkal. Ahányszor csak lehetőséged van, kóstolj meg minél több olíva olaj fajtát - finom friss kenyérre kenve vagy csepegtetve, éppen úgy, ahogyan azt a helybeliek is szokták.

Oldalak