Hogyan használjuk ki az indián nyár melegét? Tuti tippek az őszi feltöltődésre, barangolásra

Te is úgy érzed, hogy kihasználnád az őszbe vonulás mesés történéseit? Szeretnél útnak indulni, felfedezni, kirándulni, feltöltődni, de nem igazán tudod, merre? Érzed, hogy kellenének az új élmények, de tanácstalan vagy, hogy mégis honnét? Ha vannak ötleteid, évek óta dédelgetett, megvalósításra váró álmaid, ne habozz! Légy bátor és vágj bele, mi mutatjuk, hogy merre indulj. (x)

Őszi örömök

Igaz, hogy nem is olyan rég még élvezhettük a nyári napsugár simogatását bőrünkön, a forró, párás levegőt, a nyári zivatar okozta esőillatot, a kirándulás-, a szabadság és az oly értékes „én idő” csodálatos érzését. De miért is kellene ezen örömforrásoktól búcsúznunk? Hiszen a zöld természet megmutatja szebbnél-szebb színeit, a piros-barna-sárga minden árnyalatát.

Csomagokat bepakolni, és irány a Balaton-felvidék!

A Balaton északi partja és a mögötte fekvő medencékkel, tanúhegyekkel tarkított változatos hátország Magyarország egyik legszebb és legnépszerűbb úti céljai közé tartozik. Félszáznál több forrás, tucatnyi kis tó, templomtornyok, szőlőhegyek - na és persze az őszi szüret, szüreti vigadalmak-, rengeteg kilátó és gyönyörű várak várják az ide látogatókat. A rejtélyes erdők, szikrázó vízpartok, lenyűgöző panorámájú hegycsúcsok után vegyük az irányt egyenesen a Tapolcai-medence felé, ahol a mesés bazalthegyek között, a Káli medence ölelésében rejtőzik Tapolca. Egy kis ékszerdoboz, amit romantikus hangulat és gyógyító energiák lengnek körül. A bájos kisváros izgalmas látnivalókkal fogadja az ide utazó vendégeket. Első számú látványossága a Tavasbarlang és az egyedülállóan szép Malom-tó. Hangulatos házai között megkapó látványt nyújt a régi vízimalom hatalmas kerekével és a szomorú füzek övezte patakpart.

Itt tudjuk a kirándulás és barangolás fáradalmait kipihenni

E páratlan város szívében, négy hektáros park közepén, egy Magyarországon egyedülálló gyógybarlang hálózat felett találjuk a Hunguest Hotel Pelion szállodát, ami megannyi élményt tartogat. A változatos wellness-, sport- és szabadidő eltöltési lehetőség és a kulináris élvezetek mellett a nemzetközi hírű gyógybarlang segítségével a rehabilitáció is hangsúlyt kap. A saját termál kútból 224 méter mélyről feltörő gyógyhatású víz és a több, mint 500 nm vízfelületű medencék felejthetetlen élményt nyújtanak, az aktív pihenés szerelmesei pedig számos sportban próbára tehetik magukat. A Pelion minden évszakban remek választás, íme, néhány ötlet az őszi időszakra.

Ha az álmos reggelek helyett a kényelmes ébredést választanád villás reggelivel, wellness kikapcsolódással, kulináris kalandokkal, a legjobb lehet akár hétköznap, vagy hétvégén az igazi őszi Pelion élményeket átélni. De tartogatunk még a tarsolyunkban eszem-iszom, dínom-dánom, kerti mulatságokkal-, fergeteges gourmet élményekkel teli Pisztrángozós családi hétvégét is. Ha erről azonban lemaradna a család, van lehetőség a pótlásra – oly sok gyermek által várt – őszi szünetben, ahol a 3 legfontosabb dolog: játék, vidámság, mulatság!

Egy szónak is száz a vége…. Hungest Hotel Pelion magával ragad, elvarázsol és örökre nyomot hagy!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!