A magyarokat is érzékenyen érintheti: újabb szigorítások várhatók ebben a szomszédos országban

Horvátország a hazai közönség egyik kedvenc úticélja. Déli szomszédunknál ismét növekednek a koronavírus-esetszámok, ezért újabb szigorító intézkedéseket vezethetnek be még azelőtt, hogy lejárnának a július végéig érvényben lévő korlátozások.

Aggasztóak a legújabb horvát adatok

A növekvő koronavírus-esetszámok miatt Horvátország még azelőtt újabb szigorításokat vezethet be, hogy lejárnának a július 31-ig érvényben lévő korlátozások – írta a Jutarnji List című horvát napilap szerdán a nemzeti válságstábra hivatkozva.

Hozzátették: a járványügyi intézkedések a nyilvános összejövetelekre vonatkoznak majd. Jelenleg száz főben határozták meg a résztvevők felső létszámhatárát az olyan nyilvános rendezvényeken, illetve harminc főben az olyan magánrendezvényeken, amelyeket nem kötnek védettségi igazoláshoz. Efölött oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel lehet csak látogatni a rendezvényeket. Az antigén gyorstesztek azonban nem elég megbízhatóak, és a hatóságok egyre több hamis PCR-tesztet is kiszűrnek – írták.

24 óra leforgása alatt 191 új fertőzöttet azonosítottak, ötvennel többet, mint egy nappal korábban, így a járvány kezdete óta meghaladta a 361 ezret az új típusú koronavírussal fertőzöttek száma. A vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeiben az elmúlt napon egy ember halt meg, ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 8239-re emelkedett. Kórházban 122 beteget ápolnak, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Pexels

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2