Tudtad? Ezekből a híres látnivalókból kettő is van a világon

Olyan népszerű turistalátványosságokat mutatunk be, amelyeknek van egy ikertestvére a világ egy pontján – létezik belőlük tehát az eredeti és a másolat, ami egyes esetekben szinte ugyanolyan nagyszerű, mint az originál verzió.

Ikerlátványosságok

Turisták milliói szerte a világon évről-évre ugyanazokat a helyeket látogatják meg, és ugyanazokat a képeket készítik minden alkalommal a látnivalókról – mindezt csupán azért, mert ehhez szoktak hozzá. Azzal azonban csak kevesen vannak tisztában, hogy a legnépszerűbb turisztikai helyszínek nem csak zsúfoltak, de pénzügyi szempontból is igen drágák, ezért érdemes megtalálni az alternatív, olcsóbb verziójukat. A jó hír, hogy vannak olyan helyek, amelyek nem csak szépségükkel kápráztatják el a turistákat, de megszólalásig hasonlítanak a világ leghíresebb látnivalóira, így simán versenybe szállhatnak az eredeti épületekkel és attrakciókkal.

Machu Picchu (Peru) – Isla del Sol (Bolívia) A Machu Picchu név minden bizonnyal nem ismeretlen számodra, hiszen az eltűnt inka birodalom híres ősi városáról van szó, amit felvettek az UNESCO világörökségi listájára is, így nem véletlen, hogy turisták milliói látogatják évente. A város elérése azonban mind fizikailag, mind pénzügyi szempontból meglehetősen nehézkes – a bolíviai Isla del Sol szigete viszont remek alternatívaként szolgálhat. A hely a gyönyörű Titicaca-tónál található, ahol több mint 80 rom és számos terasz van – a legenda szerint ezen a helyen alapították az inkák birodalmukat.
Kattints a további képekért!

Azokat a skilleket, melyek a munkához szükségesek, online is lehetséges elsajátítani.

Leadfotó: 123rf

Oldalak