Híres édesség múzeumok Magyarországon

A következő 5 múzeumban a művészi alkotások nem másból készülnek, mint az emberek nagy kedvencéből, az édességből. Az édesség múzeumokban az íz és a látvány tökéletes harmóniája ragadja magával a látogatókat.

Szekszárd – Mézeskalács Múzeum
A szekszárdi Mézeskalács Múzeum a város szívében található. A múzeumban megismerhetjük a mézeskalács készítésének történetét és eszközeit, valamint más édességek készítésének folyamatait. A múzeum egy részén mézeskalács kiállítás látható, ahol a mézeskalács szívtől a babáig minden megtalálható. A vállalkozó szelleműek maguk is kipróbálhatják a kalács-díszítést, de ha csak egy kis édességre vágyunk, akkor indulás előtt bevásárolhatunk a múzeum boltjában a finomabbnál finomabb kalácsokból.


 

Budapest – Csokoládé Múzeumi Kiállítás
A sokak által csokoládé palotának nevezett épület valaha, a 1900-as évek elején egy vadászkúria volt. A tulajdonosa ezt a hatalmas épületet alakította át és újította fel, majd 2008-ban megnyitotta kapuit, mint csokoládé múzeum. A látogatók választhatnak két program közül: Praliné túra, vagy Fejedelmi túra. Mindkét túra érdekes és magával ragadó, és számos ízletes csokoládékülönlegességet kóstolhatunk meg a programok során. Kicsik és nagyok számára biztosít felejthetetlen élményt.


 

Eger – Kopcsik Marcipánia
Eger történelmi belvárosában nyitotta meg kapuit a Kopcsik Marcipánia, a város marcipán múzeuma. Kopcsik Lajos Guinness rekorder mestercukrász műveit tekinthetik meg a látogatók egy kiállítás keretén belül. Cukorból és marcipánból készült 120 tárgy került kiállításra, ahol a minaretet formáló marcipántól a mesefigurákig minden megtalálható.


 

Szentendre – Múzeum Cukrászda
Szentendrén 2003-ban nyitotta meg kapuit a Szamos Múzeum Cukrászda, mely a földszinten cukrászdaként, az emeleten pedig múzeumként üzemel. A földszinten ízletes sütemények és desszertkülönlegességek egész sora várja a vásárlókat, míg az emeleten briliáns marcipánszobrok varázsolják el a látogatókat. A marcipánból megformázott tárgyak élethűen ábrázolják a gyönyörű esküvői kellékeket, híres embereket és épületeket.


 

Esztergom – Csokoládé Kiállítás és Látványműhely
Az esztergomi Szamos Cukrászda emeletén található a Csokoládé Kiállítás és Látványműhely. Egy múlt századi cukrászdát rendeztek be itt korabeli bútorokkal, ahol a kakaóbabtól a legkülönlegesebb csokoládékig minden megtalálható. Megismerhetjük a csokoládé készítés történelmét valamint a bonbon készítés rejtelmeit. Amennyiben pedig megkívánnánk egy kis édességet, a földszinti cukrászda nagy kínálatából válogathatunk.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!