Több megyére elsőfokú riasztást adott ki a Meteorológiai Szolgálat

Cikkünkben eláruljuk, hol és mire kell figyelni.

Hétfői időjárás előrejelzés

Nappali gomolyfelhő-képződésre és sok napsütésre számíthatunk. A Duna-Tisza köze északi részén reggel, délelőtt még sok lehet a felhő és zápor is előfordulhat. Később a gomolyokból a Dunántúlon és az Északi-középhegység vidékén is kialakulhat néhol zápor, a Kisalföldön, Bakonyban egy-egy helyen az ég is döröghet, de összességében nem lesz jellemző a csapadék. Az esti órákban általában csökken a felhőzet, de a főváros tágabb környezetébe észak felől még besodródhatnak kisebb csapadékgócok. Napközben a Tiszántúlon, déli megyékben élénkül meg az északkeleti szél, intenzív csapadék környezetében erős lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű. Késő estére 16 és 22 fok közé hűl le a levegő.

Figyelmeztető előrejelzés

Ma napközben a záporok mellett az Észak-Dunántúlon (nagyobb eséllyel a Dunántúli-középhegység térségében) alakulhat ki egy-egy zivatar, melyet szélerősödés és intenzív csapadék kísérhet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas és Veszprém megyékre adott ki elsőfokú veszélyjelzést a zivatarok miatt.

Egy kutatócsoport utánajárt, hogy mit gondolnak a magyar netezők a nyárról. Mi legyen az idei nyaralással? És ha a nyaralás mellett döntöttünk, hova menjünk? Maradjunk az országban, vagy utazzunk el külföldre? Melyik oltással hova mehetünk és menjünk? Íme, a magyarok válaszai.

Fotó és forrás: OMSZ; leadfotó: Unsplash

Oldalak