Utazás

Miért ne lehetne az idei nyarad az eddigi legjobb?

Igen, furán hangzik, hogy a nyári nagy melegben Dubajt is ajánljuk az idei vakáció helyszínének, de jó okunk van rá, hiszen idén nyáron a 12 év alatti gyerekek szállása ingyen van Dubajban! Sőt az ingyenes elhelyezést kínáló hotelek többségében az ellátásuk is költségmentes.

Kids go Free - Femcafe

Így hát érthető, hogy sokan élnek ezzel a lehetőséggel, és Dubajban tervezik a családi vakációt. Igen, nyáron meleg van Dubajban, nagyon is. De cserébe a szállodai medencéket hűtik, minden légkondicionált és olyan mennyiségű beltéri programot kínál a város, amit máshol aligha találunk.

A világ legkedveltebb városa

Dubaj idén, sorozatban harmadszor nyerte el a világ legkedveltebbnek választott városa címet a Tripadvisor szavazatok alapján. És valljuk be, hogy nem véletlenül. Pénztárcánktól függően választhatunk a programok, látnivalók listájából. A nyári időszak éppen ezért is kedvelt, hiszen ilyenkor lényegesen kedvezőbb áron látogathatóak a legismertebb helyszínek.

Talán nincs még egy ilyen sokszínű, sokfajta és szinte minden korosztály számára fantasztikus programokat nyújtó város, ahol bárki, a pénztárcájához mérten megtalálja a számára vonzó elfoglaltságot.

A gyerekek számára ingyenesen elhelyezést biztosító szállodák listája itt található, a programokról bővebben pedig ezen az oldalon érhető el információ. Persze néhány kül- és beltéri kedvencet mi is ajánlunk, íme:

  • Víziparkok, mint a Wild Wadi amely az első ilyen park volt Dubajban. Egész napos program kicsiknek és nagyoknak is, csak legyen elég erőnk minden játékot kipróbálni.
  • Aquaventure az Atlantisban, a Guinness rekorder vízipark, ahol 50 csúszda közül lehet választani. De a legjobb inkább mindegyiket kipróbálni. A Lost Chambers pedig Atlantis elfelejtett világát hozza el nekünk, úgyhogy a kinti program után érdemes a benti hatalmas akváriumot is megcsodálni.

A Lost Chambers Atlantis világát hozza el nekünk - Femcafe

Beltéri programok Dubajban

A beltéri programok közül nehéz választani, mert minden korosztály számára találunk valamit.

Ha az egészen kicsikkel kezdjük, akkor számukra az olioli lesz a kedvenc, a nagyobbacskák végigpróbálhatják a Bounce Dubai, a Kidzania vagy a Play DXB izgalmas játékait.

Bounce Dubai a nagyobb gyerekeknek - Femcafe

Ha pedig egy igazi természetközeli élményt szeretnénk, akkor nem szabd kihagyni a látogatást a Green Planet-be, ahol 3000 növény- és állatfaj található, és a legizgalmasabb az, hogy az állatok közül sok teljesen szabadon van. Hatalmas papagájok, gyűrűsfarkú makik egyaránt szabadon élnek itt. A méretes denevérek hozzászoktak a látogatókhoz, egykedvűen nézelődnek, persze fejjel lefelé.

Green Planet növény- és állatház Dubajban - Femcafe

A gyerekprogramok egész listája olvasható a visitdubai.com oldalon innen is bőven lehet program ötletet meríteni.

Kids go Free - Femcafe

Lead fotó, fotók: DET (Dubai Department of Economy and Tourism)

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Nehéz hét elé néz az, aki az alábbi három csillagjegy alatt született.
Utazás
Immáron tényleg a nyár kapujában vagyunk: fontos határt lép át a héten a hőmérséklet csúcsértéke.
Lifestyle
Az alábbi három csillagjegy szülötteinek egy rossz szavuk sem lehet a héten - a friss horoszkóp csupa pozitívumot ígér nekik.