Utazás

Kezdhetünk aggódni? Gigászi méretű aszteroida közelíti meg a Földet a hétvégén

Az átmérője körülbelül egy negyed focipályának felel meg, és január 17-én fedezték fel.

Már csak két nap, és a közelünkbe ér

Nemsokára egy negyed focipályányi méretű aszteroida közelíti meg a bolygónkat - adott róla hírt az IFLScience. A 2024 BJ jelű égitestet nemrégiben, egészen pontosan január 17-én fedezték fel a tudósok. A számítások szerint január 27-én ér majd a Föld közelébe. De vajon kell aggódnunk miatta? Lapozz, azonnal eláruljuk!

Az idegen objektum 353 ezer kilométeres távolságban repül majd el "mellettünk". Ez egyébként a Föld-Hold távolság mintegy 92 százalékának feleltethető meg, azaz kijelenthetjük, hogy az aszteroida szinte súrolni fogja a planétánkat.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Az uralkodó rákbetegsége miatt a Mirror értesülései szerint rájött arra, hogy túl rövid az élet, ezért drasztikus lépést tervez, ami megváltoztathatja az egész királyi család életét.
Utazás
Az Egyesült Államok izraeli nagykövetsége pénteken figyelmeztette alkalmazottjait és családjaikat, hogy ne hagyják el Tel-Avivot és környékét, Jeruzsálem és Beér-Seva határát, miután Irán...
Lifestyle
A 120 ezer forintot meg nem haladó nyugellátásoknál méltányossági emelés kérhető - írja a Pénzcentrum. A lap felhívja a figyelmet: a KSH adatai alapján 2023 elején 423 ezer saját jogú nyugdíjasnak és...