Utazás

Egy magyar kastély, amihez hasonlót még biztosan nem láttál - Pont olyan, mint Franciaországban!

Közelebb van, mint gondolnád.

Hazánk gyöngyszemei

Amikor a következő úti célunkon gondolkodunk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyi felfedezetlen táj és épület vár még ránk hazánkban – sokkal inkább külföldre indulnánk. Érdemes azonban szétnézni piciny országunk kisebb településein is, ugyanis tartogathatnak még meglepetéseket a falvak, községek, amikről elsőre azt gondolnánk, teljesen jelentéktelenek. Éppen ilyen Tiszadob is: a településről első hallásra sokaknak semmi, másoknak azonban az Andrássy-kastély jut eszébe, nem véletlenül: az épület a francia Loire menti kastélyokat idézi, hangulatával pedig pár perc alatt mindenkit a híres francia folyó völgyébe repít.

A romantikus stílusú épület 1880 és 1885 között épült Erzsébet magyar királyné tiszteletére, és köztudottan a Loire folyó mentén lévő kastélyok mintájára készült.
Kattints a további képekért!

Meglepő módon nem a Balatonon található ez a lenyűgöző, homokos partszakasz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
13 éve nincs köztünk Bujtor István: a legendás színész 2009-ben egy szerető feleséget, valamint két gyermeket hagyott hátra – fia, Balázs ma már 47 éves, és az évek múlásával egyre jobban hasonlít...
Sztárok
Egy királyi szakértő azt állítja, nem valószínű, hogy Vilmos és Harry valaha is kibékülnek egymással, a trónörökösnek ugyanis mélyebbek a sebei, mint azt bárki is gondolná.
Lifestyle
Hogyan lehet túllépni valamin, ami nem egészen megcsalás, de mégis tagadhatatlanul fáj? Segítünk!