Utazás

Egy magyar kastély, amihez hasonlót még biztosan nem láttál - Pont olyan, mint Franciaországban!

Közelebb van, mint gondolnád.

Hazánk gyöngyszemei

Amikor a következő úti célunkon gondolkodunk, hajlamosak vagyunk elfelejteni, mennyi felfedezetlen táj és épület vár még ránk hazánkban – sokkal inkább külföldre indulnánk. Érdemes azonban szétnézni piciny országunk kisebb településein is, ugyanis tartogathatnak még meglepetéseket a falvak, községek, amikről elsőre azt gondolnánk, teljesen jelentéktelenek. Éppen ilyen Tiszadob is: a településről első hallásra sokaknak semmi, másoknak azonban az Andrássy-kastély jut eszébe, nem véletlenül: az épület a francia Loire menti kastélyokat idézi, hangulatával pedig pár perc alatt mindenkit a híres francia folyó völgyébe repít.

A romantikus stílusú épület 1880 és 1885 között épült Erzsébet magyar királyné tiszteletére, és köztudottan a Loire folyó mentén lévő kastélyok mintájára készült.
Kattints a további képekért!

Meglepő módon nem a Balatonon található ez a lenyűgöző, homokos partszakasz.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Volt kitől örökölnie a szépségét: Nicole Kidman megszólalásig hasonlít gyönyörű édesanyjára.
Sztárok
Peg Entwistle képtelen volt feldolgozni, hogy sosem sikerült befutnia filmsztárként, ezért tragikusan fiatalon, mindössze 24 esztendősen végzetes lépésre szánta el magát...
Sztárok
Akár akarjuk, akár nem, az idő múlása bizony mindannyiunkon nyomot hagy, mégsem öregszünk egyformán – ez pedig a világsztárok esetében sincs másképp.