Fotók! Nézd meg a világ legámulatbaejtőbb vízeséseit

Íme, három csodálatos vízesés a Föld minden tájáról, melyek látványa igazán ámulatba ejtő!

Niagara-vízesés, Észak-Amerika

Ez az elképesztően csodás vízesés olyan nagy, hogy egy része Kanada Ontario nevű államában van, míg a másik fele az Amerikai Niagara Természetvédelmi Parkban található.

Négy tó: a Superior, a Michigan, a Huron és az Erie a Niagara folyóba torkollik, ami innen ömlik az Ontario tóba. A világ vízellátásnak egyötödét teszi ki az itt felhalmozódó vízmennyiség.

Kaieteur-vízesés, Dél-Amerika

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
A Kaieteur-vízesést a 226 méterből lezuhanó Potaro-folyó hozza létre, mely a Guyana középső részén fekvő Pakaraima-hegységben folyik. 226 méteres magasságával eléri a második helyet a világon.

Első helyen az Angel-vízesés van, ám vele ellentétben a Kaieteur egész évben szállítja a nagy mennyiségű vizet. Az ide látogatók a környező esőerdőkben élő egyedülálló növény- és vadonélő állatokat is megcsodálhatják.

Rajna vízesés, Európa

Európa legnagyobb vízesése a Rajnáé. Svájc északi részén alakult ki erózió útján már több, mint 15000 éve. Kevésbé magas, mint az előbbiek, ám annál látványosabb. Egy 150 méter széles és 23 méter magas vízesésről van szó, melynek további érdekessége, hogy csipkézett mészkő alkotta szigetek osztják három részre.

Képek: utazniszeretok.network.hu, szallashelyek-utazas.info

Oldalak

Szólj hozzá Te is!