Utazás

Tényleg nincs esély a megmenekülésre? Évmilliárdok múlva a Nap pusztítja majd el a Földet

Ötmilliárd év múlva a Nap vörös óriássá duzzad és egyszerűen "elnyeli" a Földet. A folyamat a tudósok szerint visszafordíthatatlannak tűnik. Vagy mégsem?

Felragyogott egy halovány reménysugár

Régóta tudjuk, hogy a csillagok és a planéták élete is véges, akár mondjuk az embereké. A tudósok azt is megállapították, hogy körülbelül 5 milliárd év múlva a Nap okozhatja majd a Föld pusztulását. Ahogy központi csillagunk öregszik, egyre nagyobb, fényesebb és forróbb lesz, végül pedig "elnyeli" a kék bolygót. (A lakható zóna persze már a folyamat közben egyre kijjebb tolódik, vagyis az élet már jóval korábban ellehetetlenül a Földön.) Mindeddig úgy tűnt, a bolygónk halálra van ítélve, most azonban felragyogott egy halovány reménysugár: a Space.com arról ír, hogy egy idegen csillag mentheti meg a Földet a végső pusztulástól.

A tudósok egy új tanulmányban azt vizsgálták, mi történne, ha egy csillag hatására a Földünk elszakadna korábbi pályájától. A jelenség nem példa nélküli. A szakemberek 12 ezer különböző szimulációt végeztek el.
Kattints a további képekért!

Egy teherűrhajóról, az orosz Progressz MS–23-ról van szó, mely november 29-én csatlakozott le a Nemzetközi Űrállomásról (ISS). Az űrhajósok parádés "tűzijátékot" követhettek figyelemmel.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Egészség
Sokan nem is sejtik, de a konyhájukban ott lapul egy valódi csodaszer, melynek egészségünkre nézve olyan jótékony hatásai és tulajdonságai vannak, melyek csak kevés más fűszerről mondhatók el.
Fashion&Beauty
A L'Oreál Paris nagyköveteként is tevékenykedő amerikai színésznő egy rövid, ám annál hatásosabb videóban vállalkozott a jelképértékű cselekedetre.
Sztárok
A TV2 sztárjának a nyílt utcán kellett nagyot alakítania. Az öngyilkos jelöltet a többi autós csak kikerülte Budapesten.