Félelmetes lyuk tátong Türkmenisztánban - Így néz ki a pokol kapuja!

Évtizedek óta egy félelmetes lyuk tátong a közép-ázsiai Türkmenisztánban, amely egyre több turista érdeklődését kelti fel. Sokan a pokol bejáratának tartják, ám létrejöttének megvan az ésszerű magyarázata. Ha kíváncsi vagy a történetére, olvasd végig cikkünket és nézd meg az ijesztő képeket!

Története

A Kara-kum sivatag közepén található egy kis türkmén falu, Derweze, amelynek a közelében 1971-ben egy földgázzal teli barlangot találtak: a fúrótorony egyszer csak beomlott és egy 70 méter széles és 20 méter mély kráter maradt utána. A geológusok félve a mérgező gázoktól, arra a következtetésre jutottak, ha meggyújtják a földgázt, akkor várhatóan pár nap múlva elfogy és kialszik a tűz – de nem így történt. A barlang azóta is lángol félelmetes látványt produkálva.

Fotók: geekstroke.com, commons.wikimedia.org, emfarmer.wordpress.com

Oldalak

Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.