Ezek a világ legszínesebb városai: Vajon tényleg mindegyik ilyen vidám?

Hét hely, hét csoda.

Burano, Olaszország

Túl szép, hogy igaz legyen – pedig ez a valóság, a Velencétől 7 kilométerre – vaporettóval onnan alig háromnegyed órányira – fekvő olasz Burano tényleg olyan színes, ahogyan látod. Egy legenda szerint egykor a szivárványos város káprázatos színű lakóházai segítettek tájékozódni a munkából hazatérő halászoknak. Ha Buranóban jársz, ne csak a vidám épületekben gyönyörködj, hanem nézd meg a Galuppi téren álló, ma már múzeumként működő csipkekészítő iskolát is!

Fotó: Instagram.com/top_hdr_photo

Kampung Pelangi, Indonézia

A csak szivárványfaluként ismert Kampung Pelangi nemrég felkerült a világ legszínesebb városainak listájára. Nem is csoda: a városi tanács 2017-ben úgy döntött, hogy 300 millió indonéz rúpiát, vagyis több mint 5,5 millió forintnyi összeget arra költ, hogy a falu 232 házát legalább három különböző színnel lefessék azért, hogy minél több turistát csalogasson oda. A terv, úgy tűnik, sikerült, az utazók ugyanis ki nem hagynák a látnivalók közül az indonéz települést.

Fotó: Instagram.com/byimmprtm

Trinidad, Kuba

Minden képzeletet felülmúl a Kuba déli partvidékén található Trinidad, ahol minden olyan, mint a mesében. Kavicsos utcái, a házak előtt álló régi, amerikai autók, a város kék, sárga, rózsaszín és zöld színben pompázó történelmi épületei, terrakotta tetős kúriái olyan hangulatot árasztanak, amilyennel széles e világon máshol nemigen találkozol. Trinidad 1988 óta a világörökség része, a 20 kilométerre található Los Ingenios-völggyel együtt.

Fotó: Instagram.com/kelly_cookie

Még több káprázatos várost találsz a következő oldalon.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!