Utazás

Félelmetes méretek: Ez a világ 5 leghosszabb alagútja!

Hihetetlen, de mind használják!

Elképesztő alagutak

Legyen az közlekedésre, szállításra, tárolásra vagy éppen más célra szolgáló, mélyben megépített útvonal, az biztos, hogy alagutak nélkül ma már nagyon nehéz lenne. És milyen jó, hogy ezt az ókorban már felismerték: a legrégibb közlekedési célból épített földalatti építmény ugyanis ekkor épült meg Babilonban az Eufrátesz medre alatt. Az i. e. 2180-60 között létrehozott alagút 4,5 méter széles és közel 1 kilométeres hosszúságban, a királyi palotát kötötte össze a templommal. Ma már persze ez csak egy aprócska építménynek számít a mai legnagyobbakhoz képest.

Lapozz!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Lifestyle
Hosszú távú egészségünk miatt nagyon nem mindegy, milyen élelmiszerek alkotják a mindennapi étrendünket, a nagy forróságban pedig különösen fontos, hogy tudatosan táplálkozzunk.
Sztárok
Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!
Sztárok
Ha romantikus filmekről van szó, a Szerelmünk lapjai egészen biztosan kihagyhatatlan alkotás. A színészek nagyszerű alakítása mellett viszont érdemes egy pillantást venni a film gyönyörű ruháira is.