Utazás

Kihirdették Európa legjobbjait: előkelő helyen végzett két hazai fürdő

Top 20-as listát készített Európa legjobb fürdőiről az egyik legnagyobb nemzetközi útikalauz. Két magyar fürdő is szerepel a rangsorban, a harmadik és a hetedik helyen.

Két magyar fürdő Európa legjobbjai között

Híres rangsorairól az egyik legnagyobb nemzetközi útikalauz, a Lonely Planet. Nemrégiben Európa legjobb fürdőhelyeit listázták, a legjobb tízbe pedig két magyar fürdő is bekerült – szúrta ki a Travelo. A budapesti Széchenyi Gyógyfürdő a hetedik lett, míg a harmadik helyen a Hévízi-tó végzett.

A Magyar Nemzet megkérdezte Balogh Zoltánt, a Magyar Fürdőszövetség főtitkárát, hogy elégedett-e a két magyar fürdő szereplésével az európai legjobbakat felsorakoztató listán, aki röviden csak ennyit mondott: Hévíz és a Széchenyi-fürdő mellett mások, többen is megérdemelték volna, hogy bekerüljenek e körbe.

Mely fürdők happolták el a helyeket előlünk? A válaszért lapozd fel a galériánkat!

10. Hammam Al Ándalus, Spanyolország A gazdagon díszített granadai fürdőben a termálvizek élvezetén kívül az teszi még különlegesebbé az élményt, hogy ez volt a 16. században az első hagyományos törökfürdő Európában, miután Spanyolország keresztény uralkodói bezárták Andalúzia mór fürdőit.
Kattints a további képekért!

Ijesztő esetek, megmagyarázhatatlan történetek.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Sztárok
Rengeteg lájkot és hozzászólást tudnak generálni azok a képek, amiken Krausz Gábor Mikes Annával szerepel. Itt viszont változott a helyzet egy másik különleges személy miatt.
Sztárok
Vicces lenne éppen a királyi család egyik tagját látni a Bridgertonban, nemde? Nos, úgy tűnik, ez nem is lehetetlen!
Sztárok
Egy szempillantás alatt csavarta el a férfiak fejét Brooklyn Decker a Kellékfeleség azon jelenetében, mikor apró bikiniben sétál ki a hullámzó tengerből. A gyönyörű színésznő az utóbbi időben kissé...