Van egy hely, ahol leköpnek: Elképesztő szokások a nagyvilágból!

Jobb, ha felkészülsz!

Toalett Indiában

Sok utazó meglepődve tapasztalhatja, hogy Indiában nem minden vécében van papír, helyette egy kis vödör víz áll a helyiségben. Ebben az edényben kell kezet mosni, sőt, ez a vécé leöntésére is használható. Papír ugyanis azért nincs, mert csak eltömítené a csöveket, mi több, extra hulladék is keletkezne miatta.

Egy hely, ahol köpnek rád

Míg a köpés sok kultúrában illetlen dolognak számít, addig a kenyai maasai törzsben bevett köszöntési szokás és a tisztelet kifejezésének módja. A törzs tagjai beleköpnek a tenyerükbe például kézfogás előtt, de megteszik ugyanezt az újszülöttekkel és a menyasszonyokkal is, hogy ezzel megáldják őket és szerencsét kívánjanak.

Német edénytörés

Az esküvő előtt néhány héttel egy Polterabend nevű hagyomány dívik Németországban, ami nem más, minthogy a násznép a pár otthonánál edényeket zúz szét. Ezután a menyasszonynak és a vőlegénynek fel kell takarítania a törött darabokat, mert úgy tartják, hogy ez jó szerencsehozó és a közös sepregetés elősegíti az életen át tartó csapatmunkát.

Fahéjban fürdés

Egy 16. századi dán hagyományt még ma is tartanak: a tradíció szerint a születésnapját szingliként töltőt a barátai megfürdetik fahéjban. Ez nem más, mint a dán fűszerkereskedőkre való utalás, akiknek sokszor nem volt idejük a házasságra a kontinensek közötti utazgatások miatt.

Brazil hangyák

A brazil Sateré-Mawé törzsben az a szokás, hogy ha egy fiú elér egy bizonyos kort, akkor be kell mutatnia egy hagyományos táncot egy bullet hangyákkal megtöltött kesztyűvel a kezén. A szertartás különösen nehéz, miután ennek a hangyának a csípése a világ egyik legfájdalmas "rovarharapása".

Ugrás a magasból

A vanuatui Pünkösd-szigeten él egy bő termést remélő szüreti, aratási rituálé, amely során egy magas fatoronyból ugrálnak le. A bungee-jumping segíthet a jó egészség megőrzésében és szerencsét hozhat a betakarítási idény alatt.

Kalapos szinglik

Franciaországban november 25-én ünneplik Szent Katalint, az egyedülálló nők fiatal védőszentjét. Ezen a napon a 25 évnél idősebb nők a bölcsességet és a hitet szimbolizáló zöld és sárga kalapot viselnek. Még vannak közülük olyanok, akik házasságot remélve ünnepelnek, addig olyanok is, akik büszkén vállalják szingliségüket.

Fotók: Instagram.com, Twitter.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!